RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 21:48:45 tarihnde eklendi. 665 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yukarı Kodor Ulusal Park hazırlıkları sürüyor

ABHAZYA "YUKARI KODOR BÖLGESİ"Nİ ULUSAL PARK OLARAK HAZIRLAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Yukarı Kodor Ulusal Park hazırlıkları sürüyor 14/07/2009. Apsnypress Haber Ajansı'nın Abhazya Devlet Ekoloji Müdürü ve Komisyon Başkanı Roman DBAR "Yukarı Kodor Bölgesi'nin Ulusal Park oluşturulması için komisyon çalışmalarına başlanmıştır" açıklamasında bulundu.

Roman DBAR "Komisyon çalışmaları sırasında oluşturulacak olan rapor en kısa süre içerisinde Devlet Başkanı'na sunulacaktır. Yapmış olduğumuz çalışmalar sayesinde "Yukarı Kodor" Ulusal Parkı Kafkasya'nın eşsiz bir bölgesi durumuna gelecektir, devletimiz korunmayı özellikle istiyor." dedi.

Komisyon Raporu; En önemli konu olarak ulusal parkın sınırlarının belirlenmesi çalışmalarında zorlandı, parkın ekolojik ve jeolojik karakterinin korunması, bölgenin tarihsel ve kültürel mirasın korunması, Ulusal Park “Yukarı Kodor” projesinin geliştirilmesine bağlı yürüyecektir, rapor çalışmaları, ulusal parkın harita çalışmaları, kültür ve tarih miras eserlerinin fotoğraf çalışmaları ile tamamlanmasını içeriyor.

Roman DBAR “Ulusal park, kuzeyde Teberde Ulusal Parkı,  batıda – Pshu – Gumista Devlet Ulusal Parkı, Ritsinskiy Kutsal Ulusal Park ile sınırı belirleniyor. Rusya topraklarındaki Kafkasya biosferinin de korunmasına destek vererek ana unsur olarak Kafkas sıra dağlarında oluşan sistemin bütün olarak korunmasını sağlayacaktır” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.