RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 21:48:02 tarihnde eklendi. 683 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gal'de görüşme

ABHAZYA-GÜRCİSTAN SORUNU GÖRÜŞMELERİ, GAL ŞEHRİ'NDE BAŞLADI
Gal'de görüşme 14/07/2009. BM'in Gal Şehri'nde ki eski ofisinde 14 Temmuz salı günü Abhazya-Gürcistan sorunlarını görüşmek üzere oluşturulacak mekanizma çalışmamalrı için görüşmelere başlandı. Görüşmelere Abhazya, Gürcistan, BM, AB ve Rusya olarak beş taraf katılıyor. Bu yıl 01 Temmuz'da Cenevre'de gerçekleştirilen altıncı tur Abhazya-Gürcistan Sorunu görüşmelerinde bölgede sorunların çözümü için bir mekanizma kurulması ve ilk toplantının Gal şehrinde yapılması kararı alınmıştı.

Gal şehri'nde yapılan toplantıya Abhazya tarafı olarak Devlet Başkanlığı Gal Bölge Temsilcisi Ruslan KİŞMARİYA; Abhazya Dışişleri Bakan Yardımcısı Maksim GVİNDJİYA ve Abhazya Savunma Bakan Yardımcısı Garri KUPALBA katılıyor.

Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA; toplantı ile ilgili olarak "Bizler, bölgede barışı ortamının sürmesi için görev yapan BM Barış Gücü'nün görevinin bitmesinden sonra sorunların çözümünde böyle bir oluşumun kurulması konusunda ki niyetimizi söylemiştik, ayrıca mekanizma etkin bir biçimde kullanlırsa sorunların çözümü çok daha kolay duruma gelecektir. Bu tür buluşmaları reddetmek çok kolaydır, ancak bu bizim görevimiz değil, bölgede istikrar ve güvenliğin güçlendirilmesi gerekmektedir" dedi

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.