RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 21:01:12 tarihnde eklendi. 788 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'da sel

ABHAZYA'NIN OÇAMÇIRA VE TKVARÇAL BÖLGELERİ SEL'E TESLİM OLDU
Abhazya'da sel 03/07/2009. Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; bugün yoğun yağış nedeni ile oluşan selden etkilenen Oçamçıra ve Tkvarçal bölgelerinde ki yerleşim alanlarını ziyaret etti.

Apsnypress haber ajansının, Devlet Başkanlığı Basın Sözcüsü Kristian BJANİA'dan aldığı bilgiye göre "Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ, Tamş köyü yakınlarında yoğun yağış nedeni ile kopan kaya parçalarının nehir ağzını kapatması sonucunda ana yolun tıkandığı bölgedeki çalışmaları denetledi. Tkvarçal Bölgesi'nde bulunan "Aaldzga" Nehri'nin taşması sonucunda caddelerin ve evlerin su altında kalması sonucunda oluşan hasar tesbit çalışmaları başladı" dedi.

Kristian BJANİA "Yoğun yağış ve kasırga sonucunda ciddi olarak etkilenen Tkvarçal Şehri'n deki ev ve yollardaki hasr tespit ve onarım çalışmalarına başlandı. hükümet ve Abhaz Sahillerini Koruma Teşkilatı şehir merkezinden geçen nehrin çevrede yarattığı hasarın belirleme çalışmaları için gerekli olan listeleme ve nehrin çevresinin güçlendirme çalışmalarına başlandı. Devlet Başkanı, çocuk yuvasını ve selzedelere ekmek çıkartan fırını da ziyaretc etti. Devlet Başkanı, selden zarar gören resmi binaların ve ciddi hasar gören 6. mahalledeki apartmanların çatı ve bozulan su şebekelerinin onarım çalışmalarını denetledi." açıklamsında bulundu.

Devlet Başkanı'nın sel bölgesinde ki ziyareti sırasında Başbakan Aleksandr ANKVAB; Başbakan Yardımcısı ve Finans Bakanı Beslan KUBRAVA; Abhaz Sahillerini Koruma Teşkilatı Başkanı Maksim HARÇILAVA ve Abhazya Karayolları Genel Müdürü Leonid LOLUA'da bulundu. Sergey BAGAPŞ,  Tkvarçal'da yetkililer ile toplantı yaparak alınan tedbirler hakkında bilgi aldı.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.