RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 21:00:07 tarihnde eklendi. 611 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI "BELARUS İLE GELECEKTEDE İLİŞKİLERİMİZİN DOSTÇA SÜRECEĞİNDEN EMİNİZ"
Abhazya Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama 02/07/2009. Abhazya Dışişleri Bakanlığı, Belarus dışişleri Bakanlığına Kutlama mesajı gönderdi. kutlama mesajında, Belarus Kurtuluş Günü ve Nazi İşgalcileri'nin ülkeden çıkarılışının 65. yıl dönümü kutlandı.

Abhazya Dışişleri bakanlığı Kutlama mesajınnda "03 Temmuz günü Belarus için mutlu ve aydınlık bir gündür. Cesaretin simgesi, anavatan sevgisi, özgürlük günü, gelecek nesillere umut ve bağlılığı belirten simgesel bir gündür. Abhazya Cumhuriyeti ve Belarus halkları arasında kardeşlik bağlarına yakın bir bağ bulunmaktadır. bizler yalnızca SSCB döneminde  1941-45 yılları arasında  faşizme karşı birlikte mücadele etmedik, Abhazya'nın kurtuluş savaşı'nın yaşanmış olduğu 1992-93 yıllarında da Belarus'tan gelen gönüllüler bizlerle birlikte savaştılar. 1996'dan itibaren BDT tarafından uygukanan ambargoya karşı Belarus'dan bizlere destek geldi.

Ve yaşadığımız bugün de Abhazya Cumhuriyeti ve Belarus Cumhuriyeti arasında çok sıcak ve dostça ilişkiler bulunmaktadır. Bizler gelecek günlerde de bu ilişkilerin daha yakın ve verimli bir biçimde işbirliği oluşturarak sürdürleceğinden eminiz" açıklamasına yer verdi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.