RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 20:52:52 tarihnde eklendi. 563 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya'dan Cenevre Toplantıları öncesi açıklama

RUSYA; GÜRCİSTAN-ABHAZYA-GÜNEY OSETYA ARASINDA "GÜÇ KULLANMAMA ANLAŞMASI"NIN İMZALANMASINI BEKLİYOR
Rusya'dan Cenevre Toplantıları öncesi açıklama 29/06/2009. Moskova-ITAR -TASS. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı tarafından 29 Haziran tarihinde yapılan açıklamada "01 Temmuz 2009 tarihinde Cenevre'de VI. oturumu yapılacak olan Güney Kafkasya'da istikrar ve güvenliğin sağlanması amacı ile yapılacak olan toplantıda Gürcistan, Abhazya ve Güney Osetya arasında sorunların çözümünde güç kullanılmaması için belge imzalanmasına önem veriyoruz" denildi.

Cenevre'de yapılacak olan toplantıya Abhazya, Güney Osetya, Gürcistan, Rusya Federasyonu ve ABD Heyetleri eşit olarak katılıyorlar, ayrıca BM, AB ve AGİT Temsilcileride katılıyor. Rusya Federasyonu Heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigoriy KARASİN başkanlık ediyor.

Dışişleri Bakan Yardımcılığı tarafından yapılan açıklamada "Temmuz'da yapılacak olan görüşmeler kolay olmayacağını vurguluyoruz. Rusya olarak BM ve AGİT Barış Güçleri’nin Güney Kafkasya’daki görevleri ile ilgili olarak görüşlerimizi açık bir biçimde belirttik, batılı ortaklarımız ise Gürcistan’dan taraf olarak görüşlerini belirttiler. Olaylara bu biçimde yaklaşılır ise sınırlarda ki gerginlik sürer. Gürcistan’ın Abhazya ve Güney Osetya sınırlarında ki askeri faaliyetleri sürüyor. Gürcistan’da süren iç karışıklıklar ülke içerisindeki siyasi istikrarsızlığı ve sosyo-ekonomik bozulmayı arttırıyor”

“Cenevre toplantısı öncesinde, Rusya olarak Suhum ve Tsinval ile yaptığımız görüşmelerin yanında AB Temsilcileri ile ciddi görüşmelerde bulunuldu. Kafkasya’da yeni gerçeklerin göz önüne alınması gerektiği ve bunun Cenevre’deki görüşmelerde de belirtilmesi çözüm umutlarını arttırır. Temmuz’da ki bütün katılımcıların bunu göz önünde bulundurması, birikmiş sorunların çözümünde yardımcı olacaktır”

“Moskova olarak, geçtiğimiz yıl Güney Kafkasya’da yaşanan korkunç trajedilerin bir kez daha yaşanmaması için Gürcistan, Abhazya Cumhuriyeti ve Güney Osetya Cumhuriyeti arasında silahlı güç kullanılmaması için bağlayıcı bir belgenin hazırlanarak imzalanmasına önem veriyoruz” denildi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.