RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 20:45:20 tarihnde eklendi. 544 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BM Yetkilisi Abhazya'da görüşmelerde bulundu

EDMOUND MOULET "BM BARIŞ GÜCÜ GÖZLEMCİLERİ 15 TEMMZ'DA ABHAZYA'YI TERK EDİYOR"
BM Yetkilisi Abhazya'da görüşmelerde bulundu 29/06/2009. BM Genel Sekreteri'nin BM Barış gücü Operasyonlarından Sorumlu Yardımcısı Edmound MOULET 28 Haziran Pazar günü Abhazya'ya geldi. Edmound MOULET, bugün Abhazya Başbakanı Aleksandr ANKVAB ve Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA ile görüşmelerde bulundu.

Edmound MOULET "Abhazya'ya BM Güvenlik Konseyi tarafından alınan karar uyarınca burada bulunan BM Barış Gücü'nün tasfiyesi ile ilgil olarak geldik. BM Barış Gücü'nün Abhazya'da bulunduğu süre içerisinde ülke yaşayanları ve çalışanları tarafından gösterilen desteğe teşekkür ederiz. BM Barış Gücü görevini terk edene kadar bu desteğin süreceğini ümüt ediyorum.  BM Barış Gücü 16 yıl boyunca bölgede çok zor koşullar altınıda görevlerde bulundu, bu görev sırasında 16 personelini kaybetti. 28 Haziran pazar günü Suhum'da bölgede son olarak çalışan BM Barış Gücü çalışanlarına BM Genel Sekreteri tarafından teşekkür madalyalarını ilettim" dedi.

Aleksandr ANKVAB "Abhazya Devlet Başkanı'mız BM Temsilcileri ile bir çok kez görüşmelerde bulundu ve devlet yönetimimizin görüşlerini bölgede yaşanan olaylar ve bugünkü gerçeklere göre BM Barış gücü'nün görevlerinde değişiklik yapılması gerektiğini belirtti. BM Barış Gücü çalışma dönemi içerisinde bölgede önemli görevler üstlendi. BM Barış gücü'nün bu yılda çalışabileceğini hükümet olarak belirttik. Biz bu ilişkilerin geliştirilmesi için BM Barış Gücü'ne her türlü insani desteği vereceğimizi bellirttik. ancak BM Güvenlik Konseyi'nin bazı üyeleri bugünkü gerçekleri kabul etmek istemediler. Konunun bu duruma gelmesinden dolayı bizler sorumlu değiliz" dedi.

Edmound MOULET "Üzülerek, belirtmek isterimki BM Barış Gücü'nün bölgedeki görev süresi tamamlanmaktadır. 16 Haziran tarihinde resmi olarak görevi sona ermiştir. 30 Haziran tarihinde ilk grup Abhazya'yı terk edecektir. 15 Temmuz tarihinde tüm askeri gözlem grupları terk işlemlerini yerine getirecektir. 2-3 ay içerisnde de idari ve teknik personel ile malzemelerin taşınması gerçekleştirilerek BM Barış gücü'nün görevi bitmiş olacaktır" dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.