RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 20:44:16 tarihnde eklendi. 1392 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya turizm sezonuna hazır

VYAÇESLAV BARTSIZ "GAGRA VE GUDAUTA SAHİLLERİ ÖNCEKİ YILA GÖRE TURİZM SEZONUNA DAHA HAZIR DURUMDA"
Abhazya turizm sezonuna hazır 26/06/2009. Abhazya Devleti Turizm ve Tatil Komite Başkan Yardımcısı Vyaçeslav BARTSIZ, Gagra ve Gudauta şehirleri sahil ve plajlarında denetim yapmak amacı ile inceleme gezisinde bulundu.

Gezi sonrasında “Gudauta Şehrinde bulunan plajlarda yapılan denetimde belirgin bir düzelme olduğu görüldü, şehir kanalizasyon sisteminin arıtma tesisleri çalışıyor, ancak oluşan arızalar nedeni ile tam randıman alınamıyor. Plajlara çöp bidonları yerleştirilmiş,  plajlarda bir günlük şezlong ve şemsiye ücreti 50 ruble, ancak elbise değiştirme kabinlerini her yerde bulamıyorsunuz. Gudauta’da sadece bir adet cankurtaran ekibi bulunuyor, bu ekibin sayısının arttırılması gerekir” açıklaması yapıldı.

Gudauta Şehri Vali Yardımcısı Adgur TARBA; gazetecilere yaptığı açıklamada “Şu anda Gudauta şehri’nde az yoğunlukta turist bulunuyor, tatil sezonunun en yoğun olduğu zaman dilimi Temmuz ve Ağustos aylarıdır. «Karadeniz» otelinde şu anda 40 kişi tatil yapıyor. Ancak yoğun sezon döneminde bu sayı 200 kişiyi buluyor. Bu yıl içerisinde şehrimizde 15 odalı küçük bir suit otel açıldı. Gudauta’ya tatile gelen turistlerin günlük harcamaları 100-150 ruble arasında değişiyor” dedi.

Gudauta şehrinden sonra incelemek amacı ile gidilen Gagra şehri’nin plajlarının daha düzenli olduğu görüldü ve kalabalık turist gruplarının olduğu gözlemlendi. Geçtiğimiz yıl bölgede yaşanan siyasal gelişmeler ve havanın yağışlı olması nedeni ile bu dönem içerisinde bugünkü sayının sadece yarısı bulunuyordu.

Gagra’da eğlence sektörü yoğun olarak çalışıyor. Gagra Askeri Sanatoryum”unda çalışan bir cankurtaran “Gudauta şehrinde bulunan cankurtaran ekibi burada daha donanımlı ve sayı olarak daha fazla bulunuyor. Altı yıldır bu bölgede deniz üzerinde hiçbir ölüm olayı yaşanmamıştır. Deniz’de yüzmek ve güneşlenmek isteyen bazı tatilciler, deniz üzerinde gezen scooter’lardan rahatsız olduklarını belirtiyorlar. İnsanları bu konularda ikna etmek gerekir.Gençlerin scooter’lar ile insanların ve çocukların kalabalık olarak yüzdükleri alanlardan kazalara neden olmamaları için engellenmesi gerekir. Tatilciler plajlarda çocukları ile neşeli bir sezon geçiriyorlar. Bizler yaşanabilecek çeşitli tehlikelere karşı insanları megafonlar ile uyarıyoruz” dedi.

Gagra’da denizde tekne kiralayarak gezilebiliyor. 1 saatlik tekne kirası 200 Ruble. Gagra Şehri Tatil Organizasyonu Müdürü Adgur ŞULUMBA “Gagra şehrinde sağlık turizmine özellikle önem veriliyor. Şehrin temiz ve sağlıklı görünmesi için oldukça yoğun bir çalışma kadromuz bulunuyor, bu yine de yeterli değil. Şehir içerisinde 120 lt.lik plastik çöp kontenyerleri sayesinde temizlik çalışmalarımızı düzgün bir biçimde sürdürüyoruz. Plajlara girişler parasızdır, bazı bölgeleri özel sektöre kiralıyoruz, buralarda mt2 başına 320 ruble alıyoruz. İşletmeler bu yerlerde paraşüt, scooter, muz, katamaran ve tekne vb. kiralama yerleri açabiliyorlar. “Abhazya Oteli”nin bulunduğu plaj bölgesinde tatilcilerin yararlanmaları için 108 şemsiye ve 104 şezlong alınarak kiraya verildi. Yakın zaman içerisinde Suhum’dan Gagra’nın sahilinde yüzen tatilcilerin güvenliğinin sağlanması amacı ile 4.5 km.lik sahil şeridine yerleştirilmek amacı ile şamandıralar getirilecektir. Ancak bunlar tatil sezonu içerisinde kullanılacaktır. Kış döneminde ki fırtınalı dönemlerde hasar görecekleri için sezonluk kullanılabileceklerdir.” Dedi.

Vyaçeslav BARTSIZ; gezi sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada “Gagra ve Gudauta sahilleri'nin turizm sezonu açısından bir önceki yıla göre daha düzenli ve hazır olduğunu tespit ettik” vurgulamasında bulundu.

Kaynak. www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.