RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 20:19:02 tarihnde eklendi. 885 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ramzan Kadirov ile Nugzar Aşuba görüştü

RAMAZAN KADİROV, ABHAZYA PARLAMENTO BAŞKANI NUGZAR AŞUBA'YI KABUL ETTİ
Ramzan Kadirov ile Nugzar Aşuba görüştü 18/06/2009. Çeçenistan Devlet Başkanlığı Resmi İnter-net sitesinde yayınlanan habere göre Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan KADİROV; 17 Haziran Çarşamba günü ABhazya Parlamento Başkanı Nugzar AŞUBA başkanlığında ki Abhazya Parlamentosu Heyeti'ni makamında kabul etti.

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramzan KADİROV ile Abhazya Parlamento Başkanı Nugzar AŞUBA buluşmasında, Çeçenistan Parlamento Başkanı Dukuvah ABDURRAHMANIV ve iki parlamentonun milletvekilleride hazır bulundular. Ramzan KADİROV parlamento heyetine bütün içtenliği ile kabul etti. Abhazya'nın Eegemenlik haklarının ve bağımsızlığını elde etmesinden dolayı tebrik etti, kendi halkının da en iyi dileklerini iletti ve Rusya Federasyonu ile Abhazya arasında var olan iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesinden dolayı memnun olduğunu belirtti.

Nugzar AŞUBA "Abhaz ve Çeçen halkları arasında ki ilişkiler her zaman için dostça olmuştur. 90'lı yılların başında yaşanan Abhazya-Gürcistan savaşı sırasında Çeçen gönüllüler, Kardeş Abhazya'nın egemenlik haklarının kazanılmasında yardıma koştular. Çeçenler savaşçıların içerisinde her zaman öncü oldular. Abhazya topraklarının bağımsızlığının kazanılmasında çeçen halkının 76 evladı şehit düştü" vurgulamasında bulundu.

Nugzar AŞUBA "Çeçenista Cumhuriyeti'nin geleceğini Rusya ile görmesinden dolayı memnuniyet duyuyorum. Abhazya halkı da kendi geleceğinin Rusya ile birlikte olacağına inanıyor. Bizler, Rusya Federasyonu ile geleceğimizi ortaklık ilişkileri içerisinde kuracağımızdan eminiz. Bölgede geçmiş dönemde yaşananlardan sonra çok kısa bir süre içierisinde yaşanan çarpıcı değişimden dolayı duygulandım. Grozni kuzey kafkasya'nın en güzek şehri oldu. Çeçen Cumhuriyeti, Kuzey Kafkasya'da ki politik ve sosyal yaşam içerisinde oldukça önemli rol oynuyor" dedi.

Ramazan KADİROV "Çeçenistan Cumhuriyeti olarak, Abhazya ile Kültür, spor ve turizm alanlarında ki ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. ayrıca Abhazya'da cami inşasını da biz üstlenmek istiyoruz. Rusya ve Abhazya arasında ki iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi amacı ile belirtilen araziye cami inşaatını yapmak için hazırız" dedi.

Nugzar AŞUBA "Sizin bu dileğinizi devlet başkanımız Sergey BAGAPŞ'a ileteceğimden emin olunuz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.