RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 20:16:10 tarihnde eklendi. 580 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şamba gazetecilerle görüştü

SERGEY ŞAMBA "BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'E ÜYE İKİ ÜLKE ABHAZYA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIMIŞTIR" DEDİ
Şamba gazetecilerle görüştü 16/06/2009. Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA; gazetecilere yapmış olduğu açıklamada "Abhazya, Abhazya-Gürcistan sorunu bölgesinde görev yapan BM barış Gücleri'nin tekrar görev yapmasına izin vermeyecektir. Bizim garantimiz Rusya ile olan birlikteliğimiz ve Rusya Federasyonu askeri birlikleridir. Önümüzde ki üç ay içerisnde BM Barış gücü Temsilcileri abhazya'yı terk etmek zorundadır" açıklamasında bulundu.

Sergey ŞAMBA "BM Barı Gücü'nün süresinin uzatılması ile ilgili olarak hiçbir yeni uygulamayı kabul etmiyoruz. Artık bu mümkün değildir. Yeni bir uygulama bulunmuyor ve BM Barış Gücü'nün bölgeyi terk etme sorunu bulunuyor. BM Güvenlik Konseyi'nin almak istediği son karar eski karardan çok farklı ve kabul edilemez bir karardı" vurgulamasında bulundu.

Sergey ŞAMBA "BM Kararını 1994 yılında Moskova'da imzalanan sorunun çözümünde silahlı güç kullanılmaması ve askeri güçlerin sınırlandırılması anlaşmasına dayandırmak istiyorlardı, bu artık mümkün değildir. gürcistan uzun zaman önce bunu ihlal etti. Anlaşma'da Rus Barış Güclerininin bulunması da belirtiliyor, bu da ülkeler içerisinde bulunmuyor. Bir önceki karar'da bulunan Abhazya, Gürcistan deyiminden sakınmak için çıkartılan kararda oldukça özen gösterildi. Bu karar bugünkü gerçekleri yansıtmıyor.  BM'in yapısına uymuyor, BM Gürcistan'ın içerisinde ki Abhazya'dan söz edemez, BM bünyesinde ki iki ülke Abhazya'nın bağımsızlığını tanıdı, bir çok organizasyon Abhazya'nın bağımsızlığını tanıdı. Bunların başında BM Güvenlik Konseyi'nin Daimi Üyesi olan Rusya bulunuyor." dedi.

Sergey ŞAMBA "Alınan bu karar bu ülkeler için bir kayıp durumundadir. BM Barış Gözlem Gücü'nün gidişi sonucunda, birinci sıra olarak Gürcistan'ı kaybedeceklerdir. Bölgedeki silahlanmanın kontrolünü ve denetimini yapan brçok BM Barış gücü Gözlemcisi bu görevlerini yerine getireneyeceklerdir. Bugün için SAAKAŞVİLİ'nin asker ve silah sayısını arttırma girişimlerinden ve diğer istemlerine karşı bir şey yapamayacaklardır. Biz bu durumu çok iyi biliyoruz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info  


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.