RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 20:02:26 tarihnde eklendi. 752 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BM Barış gücünün süresi doldu

ABHAZYA-GÜRCİSTAN BÖLGESİNDE BULUNAN BM BARIŞ GÜCÜ'NÜN GÖREVİ SONA ERDİ
BM Barış gücünün süresi doldu 16/06/2009. New York Saati ile 24:00'da (Moskova saati ile 08:00) Abhazya ve Gürcistan bölgesinde bulunan BM Barış Gücü'nün görevi sona erdi. BM Güvenlik Konseyi'nin konu ile ilgil toplatısında batılı ülkelerin bölgede görev yapan BM Barış Gücü'nün çalışma koşulları ile ilgili olarak önermiş oldukları kararı Rusya Federasyonu veto etti.

ITAR-TASS Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre hazırlanan belgeyi (aralarında Türkiye'nin de bulunduğu.. abhazyam.com)10 üye ülke temsilcisi destekledi, 4 ülke Çin Halk Cumhuriyeti, Vietnam, Libya ve Uganda karar hakkında çekimser oy kullandılar. Rusya Federasyonu'nun BM Daimi Temsilcisi Vitali ÇURKİN "Bölgede görev yapan BM Barış Gücü'nün görev süresini uzatmak amacı ile düzenlenen karar tasarısında Gürcistan'ın toprak bütünlüğünün tanındığı belirtiliyor ve abhazya'nın devlet olarak varlığı yok sayılıyordu. Bu kararın Rusya tarafından kabul edilmeyeceği açıktır" biçimminde açıklamada bulunmuştu.

Vitaliy ÇURKİN "BM Barış Gücü'nün Abhazya-Gürcistan sınırında görev yapan BM Barış Gücü'nün görevinin sona ermesi ne yazık ki başlı başına üzücü bir olaydır. Uzun yıllar bölgede görev yapan BM Barış gücü çalışanlarına yapmış oldukları görevden dolayı müteşekkiriz. Onlar bölgede görev yapan BDT Barış Gücü ile uzun süre uyumlu bir biçimde çalıştılar. BM Genel Sekreterinin defalarca belirttiği gibi BM Barış Gücü bölgede görev yapan Rus Barış Gücü Birlikleri ile koordineli bir biçimde çalıştılar, Rus Barış Gücü Birlikleri bölgede istikrarın sağlanmasında önemli rol oynadı" vurgulamasında bulundu.

Vitaliy ÇURKİN "üç ay içerisinde konu ile ilgil tarafların bir araya getirilmesi için çalışmalar yapılacaktır. New york saati ile 24:00'de bölgede görev yapan BM Barı Gücü'nün görev süresi bitmiştir. Bölgede hiçbir biçimde görev yapma yetkisi kalmamıştır, sadece BM Barış Gücü'nün bölgeden çakilme işlemleri için yapılacak olan bürokratik işlemler kalmıştır" açıklamasında bulundu.

Kaynak: www.vesti.ru    


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.