RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 19:58:46 tarihnde eklendi. 634 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AB Barış Gücü Gözlem Grubu Abhazya'ya güven vermiyor

SERGEY BAGAPŞ "AB BARIŞ GÖZLEM GURUBU'NUN ÇALIŞMALARI ABHAZYA'YA GÜVEN VERMİYOR" DEDİ
AB Barış Gücü Gözlem Grubu Abhazya'ya güven vermiyor 11/06/2009. Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ 11 Haziran Perşembe günü parlamento’nun yıllık kapanış toplantısında yaptığı konuşmada “Abhazya, Cenevre görüşmelerine katılmayı sürdürecektir, ancak uluslar arası arabulucular görüşmeleri engellemek niyetinde değiller ise. SARKOZY – MEDEVEDEV Anlaşmasından sonra ekim 2008 tarihinden itibaren BM, AB ve AGİT Organizasyonlarının arabuluculuğunda  Abhazya-Gürcistan sorunun çözümü amacı ile görüşmelere başlanmıştır” açıklamasında bulundu.

Sergey BAGAPŞ “Gelecekte Cenevre’de yapılacak olan görüşmeler süreci, belki daha önce BM Genel Sekreteri’nin Dostları Gurubu’nun belirlemiş olduğu perspektife göre ağır işleyebilir. Görüşmelerin önemli bir bölümü BM tarafından yayınlanan yeni belge üzerinde yoğunlaşacaktır, ancak artık bugün için koşulların değiştiğinden söz edebiliriz ve Abhazya’nın çevresinde yaşanan gerçeklerin artık dünya tarafından olumlu olarak gözlemlendiğini anlayabiliriz. BM Güvenlik Konseyi’nin haziran ayı’nda yapacağı toplantıda yazılacak olan Barış Gücü Belgesi’ne “ve” noktasını koymak zorundadır” vurgulamasında bulundu.

Sergey BAGAPŞ “Abhazya’nın pozisyonunda herhangi bir değişiklik bulunmuyor. BM Barış Gücü’nün konumu daha fazla Gürcistan’da ki BM Barış Gücü biçiminde olamaz, yapmış olduğu gözlem çalışmalarını objektif ve tarafsız bir biçimde yapmak zorundadır, Abhazya-Gürcistan sorunlarının çözümünde güvenliği tehdit edici bir durum yaratmamalıdır. Eğer Abhazya tarafının koşullarına uyulur ise, yeni barış gücünün çalışma süresi uzatılabilir” hatırlatmasında bulundu.

Sergey BAGAPŞ “BM Barış Gücü; Abhazya ve Gürcistan arasındaki sorunların çözümünde yardımcı olabilecek tek uluslar arası kurum olabilir. Diğer uluslar arası organizasyonlar gözlem guruplarının, AB Barış gözlem Gurubunun çalışmaları Abhazya için güven unsuru taşımıyorlar, AB Gözlem Gurubu Gürcistan’ın silahlanmasına karşı hiçbir tepki göstermiyor, yansız ve objektif durmuyor. Abhazya tarafı olarak Beş ülkenin de katılımı ile Avrupalı gözlem gurubunun çalışmaları için rıza gösteriyor, ancak bu görüşmeler Haziran 2009 da görevine başlayacak olan yeni BM Barış Gücü’nün çalışma biçimi belirlendikten sonra olabilir” çağrısında bulundu.

Sergey BAGAPŞ “Zor koşullardaki sosyal sorunların ve güvenliğin sağlanabilmesi için Abhazya ve Gürcistan temsilcileri arasında görüşmelerin sürdürülmesi gerekir, ayrıca BM, Rusya Federasyonu ve AB’nin da katılımı ile sorunların çözümü için bir yapı oluşturulabilir. Fakat, bizim yaklaşımımıza göre yapıcı ilişkilerin sürdürülmesini, tamamlanmasını engelleyen taraf Gürcistan yönetimidir, Abhazya’ya karşı saldırılarını arttıran ve silahlı provokasyon eylemlerini uygulayan Gürcistan Yönetimidir” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.