RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 17:55:38 tarihnde eklendi. 596 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sınırların Ortak Korunması anlaşması imzalandı

RUSYA-ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA ARASINDA "SINIRLARIN ORTAK KORUNMASI" ANLAŞMASI İMZALANDI
Sınırların Ortak Korunması anlaşması imzalandı 30/04/2009. ITAR-TASS Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre 30 Nisan Perşembe günü Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri MEDVEDEV, Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ ve Güney Osetya Devlet Başkanı Eduard KOKOYTI; Kremlin Sarayı "Ekaterina Salonu"nda yapılan imza töreni ile Rusya, Abhazya ve Güney Osetya'nın sınırların ortak savunması anlaşmasını imzaladılar.

Kremlin'de yapılan anlaşma sonucunda Rusya Federasyonu, iki kardeş ülke olan Abhazya ve Güney Osetya'nın devlet sınırlarının korunmasında, devlet organlarının yapılandırılmasında gerekli olan her türlü desteği vereceğini garanti ediyor.

Dimitri MEDVEDEV "17 Eylül 2008 tarihinde Rusya ile Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri arasında imzalanan "Dostluk ve İşbirliği Anlaşması" gereğince ülkemizin, iki ülke ile resmi olarak bu tür anlaşma yapma hakkı bulunuyor. NATO'nun Gürcistan toprakları içerisinde yapmayı planladığı "Askeri Tatbikat" porvokasyona açık bir eylem niteliği taşıyor. Bu bir gerçektir: O bölgede geçtiğimiz yıl savaş yaşandı. Orada "askeri tatbikat" yapılmaması gerekir. orada yaşanacaklar ile ilgili bütün sorumluluk bu kararı alanların üzerinde bulunacaktır." dedi

NATO; 06 Mayıs - 01 haziran 2009 tarihleri arasında Gürcistan toprakları içerisinde "Barış İçin Dayanışma" adı altında askeri tatbikat düzenliyor.

Kaynak. www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.