RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 17:50:35 tarihnde eklendi. 749 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Nato tatbikatına katılan ülkeleri uyardı

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI; NATO'NUN GÜRCİSTAN'DA YAPACAĞI ASKERİ TATBİKATA KATILAN ÜLKELERİ UYARDI
Abhazya Nato tatbikatına katılan ülkeleri uyardı 27//04/2009. Abhazya Dışişleri Bakanlığı tarafından 27 Nisan 2009 pazartesi günü NATO'nun Mayıs 2009 içerisinde Gürcistan'da yapacağı askeri tatbikata katılacak olan Atlantik Birliği Üyesi ve diğer katılımcı ülkelere hitap eden bir açıklama yayınlandı.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı "NATO'nun Gürcistan toprakları içerisinde yapmayı planladığı askeri tatbikat nedeni ile derin kaygı ve endişe duyduğunu belirtiyor. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, bu askeri tatbikatın geçen dönemde Gürcistan'ın Güney Osetya'ya yapmış olduğu saldırı ve Abhazya'ya karşı olarak sürekli olarak uygulamış olduğu provokatif hareketlere destek anlamı vereceğini belirtiyor. Açık bir biçimde bölgede politik ortamın gelişmini ortadan kaldırma amacını gösteriyor, buna angaje bir politik hareket olarak görüyor. Uluslararası Devletler Birliği (BM) bir kez daha Gürcistan'ın silahlandırılması ve askeri eğitim almasına karşılık olarak sessiz kalmayı yeğliyor. " açıklamasında bulundu.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı "15 yıl boyunca komşu ülkelere sürekli olarak saldıran bir devlete askeri destek girişiminde bulunmak, hangi etik ve politik kurallara ve yasalara ne kadar uymaktadır, sorularının doğmasına neden oluyor. Ağustos 2008 olaylarının bu tür askeri tatbikatın hemen ardından gerçekleştiğini unutmamak gerekir. Sorunların barış içerisinde çözülebilmesi için bu ülkenin silahsızlandırılması gerekir, buna bağlı olarak Gürcistan'da yaşanan son savaş olaylarını sıradan tarih olayları olarak görmemek gerekir." vurgulamasında bulundu.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı "Bütün taraflar bölgede gerginliğin tırmanmamasına dikkat etmelidirler ve Gürcistan'ın askeri gücünün yeniden arttırılmasının bölgede yeni sorunlar yaratabileceğini düşünmelidirler" hatırlatmasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.