RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 17:42:59 tarihnde eklendi. 718 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lavrov BBC'ye demeç verdi

SERGEY LAVROV "ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN SSCB'NİN DAĞILMASI SONUCUNDA BAĞIMSIZ OLMA HAKLARI OLDU"
Lavrov BBC'ye demeç verdi 23/04/2009. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey LAVROV; 23 nisan 2009 günü İngiliz BBC Haber Ajansına verdiği demeçte "Gürcistan 03 Nisan 1990 tarihli SSCB yasalarından yararlanarak nasıl bağımsızlığını ilan etti ise Abhazya ve Güney Osetya'da aynı yasadan yararlanarak Gürcistan'dan ayrılmışlardır" dedi.

Sergey LAVROV "Abhazya ve Güney Osetya'da referandum yapıldı, onların halkları bağımsızlığı kabul ettiler, anayasayı kabul ettiler, parlamento ve devlet yönetimini gerçekleştirdiler. Tiflis Yönetimi SSCB'nin dağılmasının hemen ardından onlara karşı savaş ilan etti, ancak savaşı kaybettiler. BM ve AGİT'in onayı ile sorunun çözümü için anlaşmalar yapıldı. Geçtiğimiz 15 yıl Abhazya ve Güney Osetya bağımısz ülke olarak yaşadılar, uluslararası görüşmelerde kendi durumlarını anlatma haklarını elde ettiler. Gürcistan anayasası onların topraklarında etkisini yitirdi. Rusya, uluslararası yasalara uyulması gerektiğini her zaman için belirtmiştir ve belirtecektir. Bizim Güney Osetya olayındaki tepkimizide bu anlamda düşünmek gerekir" dedi.

Sergey LAVROV "Saakaşvili rejimi, AGİT tarafından kabul edilen, uluslararası yasalara bağlı olarak bölgede görev yapan Rus Barış Gücü Kuvvetleri'ne saldırdı, Güney Osetya'lı sivil insanlara saldırdı ki onların içerisinde Rusya Vatandaşlarıda bulunuyordu. Uluslararası yasalara göre bu Rusya Federasyonu'na saldırı anlamına geliyor. BM'in 51 No.lu yasasına göre bir ülkenin silahlı kuvvetleri, kendisine yapılan saldırıya karşılık verme hakkı tanınıyor" vurgulamasında bulundu.

Kaynak. www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.