RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 17:15:16 tarihnde eklendi. 602 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lukaşenko'dan Parlamentoya uyarı

ALEKSANDER LUKASHENKO; BELARUS PARLAMENTOSU'NUN ABHAZYA VE GÜNEY KAFKASYA SORUNUNU ÇÖZMESİNİ İSTEDİ
Lukaşenko'dan Parlamentoya uyarı 21/04/2009. Belarus Parlamentosu Alt Komite Sözcüsü Vladimir ANDREİCHENKO, 21 nisan tarihinde yapmış olduğu açıklamada "Belarus Parlamentosu bahar toplantısında ele aldığı Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınması konusunu sonuçlandıramadı, bunun nedeni parlamenterlerin bu konuda fikir birliğine varamamış olmasıdır" dedi.

ITAR-TASS Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre,Vladimir ANDREİCHENKO "Bu iki cumhuriyetin bağımsızlıklarının tanınması talepleri herhangi bir zaman süreci içerisinde sonuca bağlanabilir, fakat şu anda parlamenterler arasında Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınması ya da tanınmaması konusunda bir fikir birliği bulunmuyor. konu şimdilik bu durumda bulunuyor." açıklamasında bulundu.

Vladimir ANDREİCHENKO "Söz konusu konu, Abhazya ve Güney Osetya parlamentoları arka arkaya 2008 yılının son döneminde Belarus parlamentosuna bağımsızlıklarının tanınması talebinde bulunmaları ile gündeme geldi, fakat komisyon şimdiye kadar bu konuyu sonuçlandıramadı. Düşünceme göre Devlet Başkanı Aleksander LUKASHENKO'da bu durumdan memnun değil. LUKASHENKO, parlamentonun büyük ittifak ile bu sorunu çözmesini temenni ediyor, ve o zaman var olan sorun tahmini olarak sonuçlanmış olacaktır. Sorun daha "olgunlaşmadı" " açıklamasında bulundu.

REGNUM Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Belarus parlamentosu üyeleri sırası ile Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıkları taleplerinin görüşülmesi amacı ile ilgili görüşmeleri 03 nisan 2009 tarihindeki toplantıda sonuçlandıracaklardı. Fakat bu görüşme o tarihte gerçekleşemedi. Avrupalı politikacılar Minsk'e eğer bu iki kafkas ülkesinin bağımsızlıklarını tanır ise AB Programı olan "doğu Ortaklığı" konusunda ciddi sorunlar çıkar diyerek baskı oluşturmuşlardı. bu nedenle konu bekliyor. İlk toplantı 7 Mayıs 2009'da Prag'da yapılıyor.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.