RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 16:58:05 tarihnde eklendi. 673 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Knut Vollebaek'den açıklama

AGİT TEMSİLCİSİ KNUT VOLLEBAEK; ABHAZYA'NIN GAL BÖLGESİNİ KARIŞTIRMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYOR
Knut Vollebaek'den açıklama 14/04/2009. AGİT Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamada AGİT Ulusal Azınlıklar Sorunları Temsilcisi Knut VOLLEBAEK 14 Nisan 2009 tarihinde Den Haag şehrinde yaptığı konuşmada "Son dönem içerisinde Abhazya'nın Gal Bölgesi'nde yaşanan olaylar ile ilgili olarak, bölgede güvenliğin sağlanamayacağı endişesi taşıyorum" dedi.

Knut VOLLEBAEK "Abhazya'da yaşayan gürcülere baskılar kalkmalıdır. Abhazya'da "de-fakto olarak bulunan yöneticiler", Gal bölgesi'nde yaşayan gürcülere karşı uygulamış olduğu ulaşım zorlukları, pasaport almaları için zorlamalar, yaşam haklarını kısıtlama çalışmaları, zorla Abhazya Silahlı Kuvvetleri'ne alma çalışmalarını sona erdirmelidir" dedi.

Knut VOLLEBAEK "Üzülerek belirtmek isterim ki, Abhazya Yönetimi Abhazya Sınırını kapalı tutarak sorun çıkartıyor, bölge yaşayanlarının aileleri ile görüşmelerinde, sağlık sorunlarının çözümünde, mal alış-verişlerinde ve sınırda yapılabilecek olan diğer işlemlerde Abhazya sınırında görev yapanlar tarafından sorunlar çıkartılıyor. Uluslararası  hakların ihlal edildiğinden eminiz, gelecekte istikrarın bozulması ve uluslararasındaki olumsuzlukların genişlemesi sonucunda bölgeden birçok gürcünün gitmesi gündeme gelebilir. Her türlü yönetim ülke topraklarının ve yaşayanlarının haklarını uluslararası normlar altında koruyacağına inanıyorum, bu uluslararası organizasyonlar tarafından tanınmayan bir yönetim olsa da, ulusal kimliklerine bakılmadan her insanın bu hakkına saygı gösterilmesi gerekir" vurgulamasında bulundu.

Knut VOLLEBAEK "Gal bölgesi yaşayanlarına, Abhazya Ordusu'na asker olarak çağrılmaları ve zorla Abhazya vatandaşlığı verilmesi, gibi konularda  her türlü yönetim tarafından baskı unsuru oluşturulmaması gerektiğini belirtiyorum. Ayrıca, bölgede yaşayanların Gürcü dilinde öğrenim görmeleri gerektiğini ve Gürcü haklarının korunması gerektiğini söylüyorum" açıklamasında bulundu.

Knut VOLLEBAEK "Ben Abhazya Yönetimi'nin Abhaz dilinin geliştirilmesini istemesine saygı gösteriyor ve anlıyorum, ancak diğer etnik kökenli toplumların dillerini ve kültürlerini geliştirmelerini engellememesi gerekiğinin altını çiziyorum" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.