RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 16:54:37 tarihnde eklendi. 727 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'da elektrik sorunu

İNGURGES ENERJİ HATTINDA OLUŞAN ARIZA NEDENİ İLE ABHAZYA TÜM GECE BOYUNCA ELEKTRİKSİZ KALDI
Abhazya'da elektrik sorunu 14/04/2009. Apsnypress Haber Ajansı'nın Karadeniz Enerji Şirketi Genel Müdürü Rezo ZANTARİYA'dan aldığı bilgiye göre, İngurGES Hidro Elektrik Snatralı'ndan Abhazya'ya gelen elektrik hatlarında meydana gelen arıza nedeni ile elektrkler kesildi. Yapılan yoğun çalışma sonucunda 14 Nisan sabahı arıza giderilerek ülke topraklarında oluşan elektrik kesintisi giderildi.

Rezo ZANTARİYA "Tkvarçal Bölgesi Kohora'da bulunan yüksek enerji nakil hatlarında 13 Nisan günü akşamı saat 20:00 sıralarında yaşanan patlama sonucunda tüm ülke toprakları elektriksiz kaldı. Arızanın oluşumunu Abhazya tarafı ile Kuban Enerji Kurumu ile 2006 yılında yapılan anlaşmaya bağlı olarak Kuban Elektrik'ten teknik destek alınarak arızanın bulunduğu bölgeye ekiplerimiz sevk edilmiştir." dedi.

Rezo ZANTARİYA "Anlaşma gereğince onlar da arıza olduğunda bizler elektrik desteği veriyoruz, bizde arıza olduğunda onlar bize destek veriyor. ancak dün, onlarda da oluşan sorunlar nedeni ile bizlere 50 megavatt elektrik verebildiler. Bu da Abhazya'nın elektrik gereksiniminin %30'unu karşıladığı için ülke genelinde elektrik kesintisine gitmek zorunda kaldık. Arıza ekiplerimiz 14 Nisan sabahleyin arızanın bulunduğu bölgeye giderek iki saat gibi kısa bir süre içerisinde arızayı gidererek İngurGES'den Abhazya'ya sağlanan elektrik normale dönerek elektrik kesintisi ortadan kalkmıştır" dedi.

Kaynak. www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.