RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 16:52:58 tarihnde eklendi. 708 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sergey Şamba ile söyleşi

SERGEY ŞAMBA "ABHAZYA'YI HESAP ETMEDEN BÖLGEDE HERHANGİ BİR ULUSLARARASI KURULUŞ BULUNAMAZ" DEDİ
Sergey Şamba ile söyleşi 07/04/2009. Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA; Abhazya Devlet Televizyonu'nda yapmış olduğu söyleşide "Abhazya, AB ve bütün diğer ülkeler ile işbiriliği yapmaya hazırdır, ancak bizim bağımsızlığımızı kabul etmeleri koşulu ile. Bunun dışındaki herhangi bir davranış biçimi taraflar arasında pozitif ilişkilerin kurulmasını sağlayamaz" dedi.

Sergey ŞAMBA "Abhazya Devlet Yönetimi olarak Gürcistan'da görev yapan AB Polis Gücü'nün çalışmalarına şüpheli bir gözle bakıyoruz, her koşulda bu gücü Abhazya topraklarına yerleştirmek için çalışıyorlar, sürekli olarak bu konuda açıklama yapıyorlar, bütün Gürcistan'ı kendi denetimleri altına almak istiyorlar, aynı biçimde Abhazya'yı da istiyorlar. Abhazya devlet yönetimi olarak, onların Abhazya'da bulunmalarına izin vermeyeceğimizi sürekli olarak belirttik" dedi.

Sergey ŞAMBA; NATO'nun 60. kuruluş yıldönümü nedeni ile yapmış olduğu açıklamada "AB Polis Gücü'nün Gürcistan'da ve onun bölgesi olan Abhazya'da da görev yapmasını destekliyoruz" açıklamasına karşılık olarak "Bu tür açıklamalar sorunların çözümüne yardımcı olmuyor, bizler bu konuda farklı düşünüyoruz, bu konudaki işbirliği görüşmelerinin sürdürülmesi mümkün olmaz. ne yazık ki bu tür açıklamalar, barış görüşmelerinde başarı sağlanmasına şans tanımıyor" dedi.

Sergey ŞAMBA "Bizler elbette, uluslararası kuruluşların ve devlet yönetimlerinin, barış görüşmelerindeki açıklamalarını dinlemeliyiz ve görmezden gelemeyiz. Aynı zaman içerisnde bizlerde kendi görüşlerimi belirtmeliyiz. Bizler Cenevre'de yapılacak olan görüşmelerde farklı konular hakkındaki görüşlerimizin tanınması için hazırlığımız yaptık" vurgulamasında bulundu.

Sergey ŞAMBA "Abhazya, Bm Güvenlik Konseyi'nin Kafkasya'nın güvenliği için yapacağı toplantı ve burada görev yapan BM Barı Gözlem Gücü'nün adının değiştirilmesinden sonra sorunun çözümünü gözden geçirecektir. Bizim, burada bulunan BM Barış gücü hakkındaki düşüncelerimiz bellidir, ve Abhazya-Gürcistan Sorunu Bölgesinde uzun zamandır görev yapan BM Barış Gücünün birinci görevi bölgede yaşanan gerçeklere göre görev alanının yeniden belirlenmesidir. BM'e bağlı ülkeler Abhazya'nın bağımsızlığını tanıyorlar ve BM'in kararı hakkında kesin bir şey söylemek mümkün değildir. Abhazya'yı hesap etmeden burada herhangi bir uluslararası kuruluşun yer alması mümkün değildir. Abhazya'nın istemi bölgede görev yapan BM Barış Gücü'nün görevinin ve isminin değiştirilmesidir" dedi.

Sergey ŞAMBA "Bizler, güvenliğin sağlanması ve bunun başarıya ulaşabilmesi için gerçeklerin göz önüne alınarak  sağlanabileceğine inanıyoruz. Bugün için birinci sıra olarak bölgede Rusya Federasyonu önemli bir rol oynuyor, bizi ilgilendiren uluslararası haklar konusunda birlikte dayanışmayı sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.