RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 16:41:26 tarihnde eklendi. 687 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suhum'da Kardeşlik Konseri

ABHAZYA'NIN BAŞŞEHRİ SUHUM'DA "KUZEY KAFKASYA HALKLARI DOSTLUK KONSERİ" DÜZENLENDİ
Suhum'da Kardeşlik Konseri 10/04/2009. 10 Nisan Cuma günü  Rajdena GUMBA Abhazya Devlet Flarmoni Orkestra Binası'nda "Abhazya, Güney Osetya ve Kuzey Kafkasya Halkları Dayanışması Konseri" düzenlendi. Konsere, Kuzey Kafkasya Sanatçıları'nın katılımı ile düzenlenen "Altın mikrofon" yarışmasında birincilik ve derece kazanan ses sanatçıları katıldılar. Sanatçıların arasında Nodar GUTSADİ (Güney Osetya Cumhuriyeti); Eduard DAUROV (Kuzey Osetya Cumhuriyeti); Sultan BAYKULOV (Karaçay-Çerkesk Cumhuriyeti); Mogamet YASAEV (Çeçen Cumhuriyeti); İrina RAKİTİNA (Kabardino-Balkarya Cumhuriyeti); Programı sunan Abhazya Cumhuriyeti SanatçılarıAnatoliy ALTEYBA, İrena KULAVA ve diğer sanatçılar bulunuyor.

Konserde bulunan sanatçılar Rusya ve dünyada popüler olan şarkıları kendi ana dilleri gibi rahat bir biçimde seslendirdiler. Suhum'da düzenelenen konseri organize eden Abhazya Ulusal Sanat Merkezi Müdürü Nuri KVARÇİYA "Kuzey Kafkasya'da ki kardeşlerimiz ilk olarak Abhazya'ya destek için geldiklerinde ellerinde silahları bulunuyordu, onlar Abhazya'nın başşehri yaşayanlarına sevinç ve mutluluk getirdiler. Bugün Suhum halkı onları çoşku ile yüreklerine basıyor" dedi.

Abhaz Sanatçı Anatoliy ALTEYBA; konserin açılış konuşmasında yaptığı konuşmada "bugün düzenlenen konser, baharın başlangıcı ve hastalıkların temizlenmesini müjdeliyor. Hiçbir şey bizim kardeşimiz olan Kuzey Kafkasya halkları ile olan bağlarımızı ortadan kaldıramaz" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.