RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 16:04:55 tarihnde eklendi. 767 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Desteğe devam edilmeli

BELARUS PARLAMENTOSU; ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'YI GÖRÜŞENE KADAR DESTEK EYLEMİNİ SÜRDÜRELİM
Desteğe devam edilmeli 01/04/2009. Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi ve Ankara Abhaz Derneği öncülüğünde başlatılan AB'nin Belarus Cumhuriyeti'ne olan baskılarını protesto eylemi 30 Mart 2009 tarihinde yapılan protesto eylemi ile sonuçlandırıldı. Bilindiği üzere AB Temsilcileri tarafından, "Belarus eğer Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanırsa yaptırım uygularız" tehditi yapılmıştı. Bu tehditin protesto edilmesi amacı ile Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi ve Ankara Abhaz Derneği AB'nin Ankara'daki temsilciliği önünde 16 Mart-23 Mart ve 30 Mart 2009 tarihlerinde üç adet portesto eylemi yapma kararı almıştı.

30 Mart 2009 tarihinde 3. ve son eylemi gerçekleştiren protesto eylemine Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi ve Ankara Abhaz Derneği dışında,  başta İstanbul Kafkas-Abhazya Kültür Derneği olmak üzere Gebze Kafkas Kültür Derneği; Bilecik Kafkas Kültür Derneği; Düzce Abhaz Kültür Derneği; Bursa Birleşik Kafkas Derneği; Bolu Abhaz Kültür Derneği; Hendek Kafkas Kültür Derneği ve Kdnz. Ereğli Kafkas Kültür Derneği'nin de katılımı ile geniş bir biçimde protesto edildi. Protesto eylemi sonucunda Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc PİERİNİ ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Dairesi Başkanı Diego MELLADO'ya protesto belgesi verildi.

 31 Mart 2009 tarihinde Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi ve Ankara Abhaz Derneği Temsilcileri adına Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ziyaret edilerek Belarus Parlamentosu Başkanı Vladimir ANDREİCENKO'ya Abhazya ve Güney Osetya'nın Bağımsızlıklarının tanınması amacı ile  Abhaz diasporasının desteğini belirten belge verildi.

Belarus Parlammentosu; bilindiği üzere 02 Nisan 2009 tarihinde başlayacak olan bahar toplantısında Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıkları talebini görüşecekti. ancak 30 Mart 2009'da yapılan toplantıda bu ülkelerin talebinin görüşülmeyeceği açıklanmıştı.

Abhazyam.com olarak 06/03/2009 tarihinde başlatmış olduğumuz Belarus Parlamentosu ve büyükelçiliklerine Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının kabul edilmesini desteklediğimizi belirten kampanyamızın Belarus Parlamentosu'nun Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını görüşeceği toplantıya kadar sürdürülmesine karar verdik. Artık tüm Abhaz ve Kuzey Kafkasya diasporasının benimsmiş olduğu  aşağıda belirtmiş olduğumuz mesajımızı yoğun bir biçimde katılım ile gönderirsek Abhaz ve Kuzey Kafkasya Diasporası'nın bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu göstermiş oluruz.



Парламенту Республики Беларусь!
Уважаемый председатель парламента,уважаемые депутаты!
Вы являетесь парламентом независимого,суверенного государства.02 апреля 2009 года обсудите заявлениe о признании независимости Абхазии и Южной Осетии.
Мы, Кавказско-Абхазская диаспора,надеемся,что принятое Вами решение будет свободным волеизъвлением, а не результатом давления ЕС.
С уважением, Кавказско-Абхазская диаспора.


Gönderilecek olan e-posta adresi Belarus Meclis Temsilciliği: admin@house.gov.by Bu e-posta adresi spam korumalıdır. Lütfen JavaScriptleri etkinleştirin. Bu e-posta adresi spam korumalıdır. Lütfen JavaScriptleri etkinleştirin.
ya da Belarus Büyükelçilik ve konsoloslukları e-posta adresleri olabilir.

Örnek: Belarus Ankara Büyükelçiliği: turkey@belembassy.org Bu e-posta adresi spam korumalıdır. Lütfen JavaScriptleri etkinleştirin.


Eylemimiz Belarus Parlamentosu'nun Abhazya ve Güney Osetya'nın Bağımsızlık Taleplerini görüşeceği tarihe kadar sürüyor.    

 Aşağıda Avrupa Komisyonu ve Belarus Ankara Büyükelçiliğine verilen belgeler bulunmaktadır.


Tarih : 31 Mart 2009
Sayı : 2009/44
Konu : AB’nin Belarus’a Baskısı Hk.
Belarus Parlamento Başkanı
Sn. Vladimir Andreicenko

Egemen Bir Devlet Olan Belarus’un Onurlu Parlamentosuna,
Biz yurdumuz Abhazya’dan sürgün edilerek diaspora oluşturan Abhazlar size Türkiye’den sesleniyoruz:
AB’nin Abhazya konusunda sizlere yönelik baskı ve tehditlerini şiddetle kınıyoruz;ancak bilmelisiniz ki bu sadece yurdumuza duyduğumuz sevgiden kaynaklanmıyor.Bizler kültürümüzün doğası gereği haksızlığa tepki vermeyi var oluş görevlerimizden sayıyor ve kimden kime gelirse gelsin adaletsizliğe,çifte standarta karşı durmayı insanlığın şartı sayıyoruz.Hiçbir ülkeyi dünyanın komiseri olarak kabul etmiyor,hiçbir halkı diğerinden üstün bulmadığımız gibi aşağıda bulmuyoruz.Belarus’un ve hepimizin dünyaya yeni sözler söylemeye ve bu sözlere kulak verilmesini talep etmeye hakkımız var.
Bu nedenlerle özgür ve egemen Belarus Parlamentosuna yapılan baskıları bir kez daha şiddetle kınıyoruz.

Saygılarımızla

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına
Başkan
İrfan ARGUN


Tarih : 30 Mart 2009
Sayı : 2009/045
Konu : AB’nin Belarus’a Baskısı Hk.
Sn. Diego Mellado
Avrupa Komisyonu
Türkiye Delegasyonu
Siyasi İşler Dairesi Başkanı


Tarih : 30 Mart 2009
Sayı : 2009/046
Konu : AB’nin Belarus’a Baskısı Hk.
Sn. Büyükelçi Marc Pierini
Avrupa Komisyonu
Türkiye Delegasyonu Başkanı

Belarus Parlamentosu 2 Nisan 2009 tarihinde yapacağı toplantıda Abhazya Cumhuriyeti’nin tanınmasını oylayacak.Bu oylama nedeniyle AB, Belarus’un egemenlik haklarını hiçe sayarak Belarus Parlamentosunu açıkça tehdit ediyor ve bir kez daha gösteriyor ki ‘’uluslar arası hukuk yoktur,uluslar arası siyaset’’vardır.
AB’nin bu tavrı,sahip olduğunu iddia ettiği değerlerin tümünün aslında kağıt üstünde kalan değerler olduğunu gayet iyi bilen dünyaya; ilkesizliğini,çifte standartlılığını gösteren yeni bir kanıt olmuştur.
Biz Abhazlar AB’yi protesto ediyor ve sesleniyoruz:
Saldırdılar ,canlarımıza kıydılar göz yumdunuz
Vazgeçmedik
Evlerimizi yakıp yıktılar
Vazgeçmedik
Sürüldük
Vazgeçmedik
Ambargo koydunuz
Vazgeçmedik
Yıllar boyu bizi tehdit ettiniz
Vazgeçmedik
Ve şimdi inanılmaz bir cüretkarlıkla Abhazya’yı tanımaya hazırlanan ülkeleri tehdit ediyorsunuz
NE UMUYORSUNUZ?
Vazgeçeceğimizi mi?
Bize yaşattığınız hiçbir acı toprağımızdan,devletimizden,özgürlüğümüzden vazgeçmemize neden olamadı.
Ve artık bize yaşatabileceğiniz bir acı türü de kalmadığına göre…
NE UMUYORSUNUZ?
Bu dünyada en az sizin kadar payımız ve hakkımız var
Payımızı koruyacağız,hakkımızı mutlaka alacağız
Küstah despotizminizin varacağı hiçbir yer yok.
Tıpkı sizler gibi biz de kendi toprağımızda,kendi devletimizle yaşayacağız.
AB,ABD ve başta Türkiye olmak üzere bu beyhude politikaların üreticisi ve destekleyicileri, size daha önce yönelttiğimiz hiçbir uyarıyı dikkate almadınız ama hepsinde haklı çıktık.
5000 yıllık tarih ve 1200 yıllık devlet deneyimimizle bir kez daha uyarıyoruz:

GEÇ KALIYORSUNUZ

KAYBEDİYORSUNUZ

Size ait olmayan toprakları sahiplerine rağmen başkasına armağan edebileceğiniz,
İstediğiniz zaman devlet kurup ezelden beri var olan devletleri yıkabileceğiniz,
Sizden önce bu dünyada olan ve sizden sonra da olacak milletleri yok sayabileceğiniz,
yetkisine sahip olduğunuzu zannediyorsanız YANILIYORSUNUZ.

BİZ SİZE BÖYLE BİR YETKİ VERMEDİK,KENDİ KADERİMİZİN TEK YETKİLİSİ BİZİZ.

TÜM DÜNYAYI KENDİ DÜNYASI GİBİ GÖREN,

ÇAĞDAŞ ve DEMOKRAT TÜM İNSANLARA

SESLENİYORUZ...

Dünyanın, her bir yanı yanıp tutuşan bölgesinde bir yerde; Kafkas dağlarının eteğinde bir ülkede- ABHAZYA’da- var olma, varlığını tanıtma, yaşamlarıyla dünyanın renklerine renk katmak isteyen insanlar adına sizlere sesleniyoruz!...
Küreselleşerek küçülen dünyamızın, bu ülkesinde Abhazyada, 150 yıldır çok zor koşullarda varlığını koruyup sürdürebilen Abhazlar, bu gün tıpkı sizler gibi, en doğal hakları olan çağdaş, özgür katılımcı demokratik, bir yapılanma içinde olmak istiyorlar. Kendi varoluşları hakkında kendileri karar vererek, dünya ailesi içinde kendi vazgeçilmez konumlarını yaratmak istiyorlar. Kendi işgallerini örtbas etmek için ABHAZLARI; asi, ayrılıkçı v.b. nitelemelerle dünyadan silmeye kalkışanlara canla, kanla direndiler. Çağdışı yöntemlerle kah boğazını sıkarak, kah türlü provokasyonlarla kışkırtmaya çalışarak, silaha, zora baş vuranlara, onurla direnerek ve yine onurla silahı bırakıp İNSAN GİBİ diyalog ve anlaşma yolu önerdiler. Ama, hep gördüler ki, niyet hala, her şeyini gasp ederek, yok etmek!...
Yaşamak için yaşatmamız gerektiğini ve artık yok ederek varolamayacağımızı bildiğimiz çağımızda, küreselleşen bu dünyayı küreselleştirenin de bir SİSTEM olduğunu öğrendik.
Sistem, özgür ve demokrat insanlar olarak, mümkün olduğunca ortak aklımızı kullanarak dünyayı, ancak insanca ve sürekli yaşanır kılabileceğimizi de bize gösteriyor. Ancak bu gerçekliği görebilirsek mutlu olacağımızı da bize öğretiyor.
Silahı, zoru, gücü kullanarak başkalarına dediğini, çıkarını dayatanlara sesleniyoruz!
Sistemin bu yeni gerçekliğini görenleri dinleyin! İhtiraslarınızı frenleyin!
ÖNCELİKLE başkası, öteki anlayışını terkedin!

''HEPİMİZ İNSANIZ !'' diyerek, bakın çevrenize ve ortak sorunlarımıza.

Ve tanıyın İNSAN GİBİ YAŞAMAK isteyenleri ve onların bu en doğal haklarını...

TANIYIN ABHAZYA’yı

YAŞASIN BAĞIMSIZ ABHAZYA

KAFKAS-ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ
ANKARA ABHAZ KÜLTÜR DERNEĞİ
İSTANBUL KAFKAS ABHAZYA KÜLTÜR DERNEĞİ
GEBZE KAFKAS KÜLTÜR DERNEĞİ
BİLECİK KAFKAS KÜLTÜR DERNEĞİ
DÜZCE ABHAZ KÜLTÜR DERNEĞİ
BURSA BİRLEŞİK KAFKASYA DERNEĞİ
BOLU ABHAZ KÜLTÜR DERNEĞİ
HENDEK KAFKAS KÜLTÜR DERNEĞİ
KRD. EREĞLİ KAFKAS KÜLTÜR DERNEĞİ


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.