RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 16:03:06 tarihnde eklendi. 578 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Leonid Slutsky'den açıklama

LEONİD SLUTSKY "AB PARLAMENTOSU'NUN ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'YI TOPLANTIYA ÇAĞIRMASI BİR BAŞARIDIR".!
Leonid Slutsky'den açıklama 31/03/2009. Rusya Federasyonu Duma Meclisi Liberal Demokrat Parti Milletvekili, Uluslararası Politikalar Komitesi 1. Başkan Vekili ve AB Parlamentosu Rusya Heyeti Başkan Yardımcısı Leonid SLUTSKY; AB Parlamentosu'nun Rusya ve Gürcistan Heyetleri arasında ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile yapılacak olan toplatıya Abhazya ve Güney Osetya Temsilcilerinin çağrılması ile ilgili olarak "Ağustos 2008 olaylarından sonra bu cumhuriyetlerin kendi görüşlerini açıklamaları için önemli bir koşul oluşacaktır" dedi.

Leonid SLUTSKY "Bu Rusya Heyeti'nin büyük başarısıdır. AB Parlamentosu'nun tarihinde Güney Kafkasya'da yaşanan olaylar ile ilgili olarak Abhazya ve Güney Osetya'nın temsilcilerini resmi olarak çağırmaları bugüne kadar görülmemiştir. AB Parlameto Başkanı Louis Marie De PUCEM; sonbahar toplantısında Abhaz ve Oset gruplarını gayrıresmi olarak çağırabilirdi" vurgulamasında bulundu.

Leonid SLUTSKY "Ağustos 2008'de Güney Osetya'da yaşanan olaylardan sonra Rusya delegasyonu olarak bu öneriyi belirttik. Gürcistan heyetine karşılık olarak bu tür yaklaşımların sorunların çözümü için önemli bir adım olacağını ümt ediyorum. Politik anlamda taraflar karşılıklı olarak zıt pozisyonlarda bulunuyorlar. Özellikle, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınmasından sonra " açıklamasında bulundu.

Güney Kafkasya sorunu, AB Parlamentosu'nun iki toplantısında ana konu olarak yer aldı. AB Parlamentosu Ekim ve Ocak aylarındaki toplantılarında Rusya Federasyonu'na Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıma kararını geri çekmesini istemişlerdi. AB Parlamentosu'nun Bahar Toplantısı 27 Nisan 2009 tarihinde toplanacak ve Rusya ile Gürcistan arasındaki sorunları yeniden görüşecek.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.