RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mart 2026, Cuma 13:10:10 tarihnde eklendi. 195 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan Vatandaşı Casus Yakalandı!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET GÜVENLİK SERVİSİ, CASUSLUK YAPTIĞI ŞÜPHESİYLE BİR GÜRCİSTAN VATANDAŞINI GÖZALTINA ALDI!
Gürcistan Vatandaşı Casus Yakalandı!

13/03/2026. Suhum. 13 Mart 2026. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба).  Abhazya Cumhuriyeti Devlet Güvenlik Servisi görevlileri, 10 Mart Salı günü Abhazya Cumhuriyeti’nde ikamet iznine sahip, 1968 doğumlu Gürcistan vatandaşı Emzar Talikovich Bagishvili'yi Tkuarchal Bölgesi'ndeki Uakum köyünde gözaltına aldı.

Kendisi hakkında, Abhazya Cumhuriyeti Ceza Kanunu'nun 274. maddesi uyarınca “Casusluk” suçundan şüphe duyuluyor.

Devlet Güvenlik Servisi'nden yapılan açıklamaya göre, Bagishvili, ülke içerisinde ki sosyo-politik durum, askeri teçhizat ve ulaşım güzergahları hakkında bilgi topluyor ve bir Gürcistan istihbarat görevlisine iletiyordu.

Bagishvili 12 Mart'ta, Devlet Güvenlik Servisi binasına götürüldü. Devlet Güvenlik Servisi Soruşturma Dairesi hakkında bir ceza davası açtı ve kenisi hakkında ki soruşturma çalışmaları sürüyor.

Kaynak: https://www.apsnypress.info/ru/home/novosti/item/19550-sotrudniki-sgb-zaderzhali-grazhdanina-gruzii-podozrevaemogo-v-shpionazhe

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.