RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 16:00:11 tarihnde eklendi. 652 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şamba AB temsilcileri ile görüştü

SERGEY ŞAMBA "ABHAZYA, BM BARIŞ GÖZLEM GÜCÜ'NÜN GÖREVİNİN YENİDEN BELİRLENMESİNDE ISRARLIDIR" DEDİ
Şamba AB temsilcileri ile görüştü 30/03/2009. Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA; Suhum'da kabul ettiği Cenevre Görşmeleri Özel Temsilcileri;  BM Bölge Temsilcisi Johan VERBEKE, AB Temsilcisi Pierre MOREL ve AGİT Temsilcisi Haralampos HRİSTOPOULOS  ile yaptığı görüşme sırasında "Abhazya,  sadece bölgede bulunan BM Barış Gözlem grubu'nun görev değişikliği gerçekleştikten sonra Cenevre görüşmelerine katılmaya hazırdır" açıklamasında bulundu.

ITAR-TASS Haber Ajansı muhabirinin bildirdğine göre; Pierre MOREL'in Cenevre görüşmelerine katılma çağrısına karşılık olarak verdiği yanıtta "mekanizmanın geliştirilmesi ya da Cenevre görüşmelerinin taraflarca sürdürülmesi için BM Barış Gözlem Grubu2nun yeni kimliğe kavuşturulması gerekiyor" dedi.

Sergey ŞAMBA "Eğer, bizim BM Barış Gözlem Grubu'nun görev değişikliğ ile ilgili önerimiz Cenevre'nin dördüncü raundunda kabul edilmiş olsa idi, olayların çözümünde oluşturulacak olan mekanizmanın çalışmaya başlaması sağlanmış olurdu, bunun yerine BM Barış Gücü'nün çalışma biçimi için bizim önerimiz dışında yeni bir mekanizma kuruldu. Bize karşı olan davranışlar bir hamur gibi değişiyor" dedi.

AB Özel Temsilcisi Pierre MOREL "bugünkü buluşma sırasında, bugün ve gelecekte olan olayların çözümünde yardımcı olacak olan güvenliğin sağlanması için oluşturulacak olan organizasyon konusunda görüşmelerde bulunduk" dedi.

AGİT Özel Temsilcisi Haralampos HRİSTOPOULOS "Cenevre görüşmelerinde güvenlik konusu çok önemli bir yer tutuyor. Cenevre'de son yapılan görüşmelerinde oldukça  memnuniyet verici çalışmalarda bulunuldu. Şimdi, bundan sonra gelişmeleri ileriye götürecek sonuçları yaratmak çok önem arz ediyor" dedi.

Pierre MOREL "Ayrıca aramızda, Cenevre'de yapılacak olan beşinci buluşmada yapılacak olan görüşmeler prosesini hazırlıyoruz. Buluşma tarihi daha net olarak belirlenmedi" hatırlatmasında bulundu.

Sergey ŞAMBA "Bizler, Cenevre'de yapılacak olan beşinci tur görüşmelerinde acele edilmemesini öneriyoruz. BM Barış Gözlem Gücü'nün yeni görev sorumluluğu net olarak belirlendikten sonra BM Genel Sekreteri'nin önermiş olduğu beşli mekanizmanın çalışmaya başlaması gerekir., haziran ayının ortalarından önce bu gerçekleşemez" dedi.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.