RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 15:59:14 tarihnde eklendi. 758 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vitaliy Çurkin

VİTALİY ÇURKİN "ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA; BAŞKA ÜLKELER TARFINDAN TANINIRSA MEMNUN OLURUZ" DEDİ
Vitaliy Çurkin 30/03/2009. Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi Daimi Temsilcisi Vitaliy ÇURKİN; 30 mart Pazartesi günü Moskova'da düzenlemiş olduğu basın konferansında "Rusya için bugün Abhazya ve Güney Osetya'nın uluslararası arenada bağımsızlıklarının tanınması öncelikli ödevleri arasında bulunmuyor" diyerek görüşlerini belirtti.

Vitaliy ÇURKİN; BM içerisinde Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınması için herhangi bir ülke taraffından hazırlık yapılıp yapılmadığı sorusuna vermiş olduğu yanıtta "Ben kendime böyle bir sorrun için görev yüklemiyorum.  Bana bu konuda kimse vaatte bulunmadı ve ben de onlara bu konuda soru sormadım" dedi.

Vitaliy ÇURKİN "Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınması öylesine bir olay. Bizim için önemli olan onların güvenliklerinin sağlanmasıdır. Ve Abhazya ve Güney Osetya için asıl olan bu olmalıdır. Eğer, onların bağımsızlıklarını başka ülkelerde tanır ise bu oldukça memnun edici bir durum oluşturur, ancak onlar için temel olan Rusya tarafından bağımsızlıklarının tanınmasıdır. Orada, büyük bir tarih bulunuyor. Şimdi Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının uluslararası arenadea tanınması ödevine öncelik tanınması bizim için öncelikli değildir" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.