RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 14:54:11 tarihnde eklendi. 1033 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Komite'den TRT 2 deki Abhazya Programı ile ilgili açıklama

KAFKAS-ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ'NİN 24/03/2009'DA TRT-2'DE YAYINLANAN ABHAZYA PROGRAMI AÇIKLAMASI
Komite'den TRT 2 deki Abhazya Programı ile ilgili açıklama Tarih : 25 Mart 2009
Sayı : 2009/041
Konu : TRT-2 kanalında yayınlanan Abhazya belgeseli Hk.

DEĞERLI HALKIMIZA,

24 Mart 2009 Salı gecesi vatandaşı olduğumuz T.C. Devleti’nin televizyonu TRT-2’nin, Abhazya ile ilgili 2007 Kasım–Aralık aylarında çekilen bir belgeseli tam yerel seçimler arifesinde! yayına koyacağını öğrendiğimizde bazı kuşkularımıza rağmen sevinmiştik.
Devletimizin en nihayet Abhazya ile ilgili bir yumuşama sürecine girdiği gibi bir duyguya kapılmadık desek yanlış olur. Ancak düşünce hala aynı düşünce ve bu düşüncedir ki o güzelim tabiatın bile reddedeceği bir şekilde ve herhalde dikkatten kaçar diyerek malum kurumların “Abhazya Gürcistan’a bağlı özerk Cumhuriyetlerden biridir.“ tekerlemesini programa oturtmayı ihmal etmemiştir.
Bu tabir Gürcistan’la hukuki, siyasi hiçbir bağı kalmayan Abhazya hakkında halkı yanlış bilgilendirmektir ki en hafif tabirle etik değildir.
Abhazya; bağımsızlığını ilan etmiş, kendisine haince yapılan saldırıyı bertaraf etmiş ve bağımsızlığı tanınmış bir ülke statüsü taşımaktadır.
Bu saatten sonra yazıklar olsun demekten başka çaremiz bulunmamaktadır. Bu yayınla, acaba camia oylarına ihtiyaç olmadığı mı ifade edilmek istenmiştir. Hangi Abhaz kökenli insan Gürcistan toprak bütünlüğü içerisindeki bir mevcudiyeti kabul eder zannediliyor?
Tabii ki bu proğramın yapımında emeği geçen ve bizce malum olan kardeşlerimizi tenzih ederiz. Onlar Abhazyamızın coğrafi yapısı, kültürü ve sair özelliklerinin belirtilmesinde gayet güzel yardımcı olmuşlardır. Hatırlarsak, Banu Avar’ın da Abhazya ile ilgili bir belgeseli olmuştu. O program da aynı şekilde onur kırıcı rotuşlarla yayına sokulmuş ve o yayını da TRT nezdinde protesto etmiştik. Bugün de komuoyumuzun tepkisini tahmin etmekteyiz.
Takılı kalınan bu zihniyetin artık oluşmuş ve gökkubbe yere inse dahi vazgeçilemeyecek doğruları özümseyerek, doğruların gösterdiği istikamette yumuşamasını diliyoruz.

Saygılarımızla

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına
Başkan
İrfan ARGUN

Kaynak: www.abhazya.org


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.