RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 14:52:55 tarihnde eklendi. 992 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İgor Ahba, Batı Sahra ve Sudan elçileri ile görüştü

ABHAZYA BÜYÜKELÇİSİ İGOR AHBA; BATI SAHRA VE SUDAN BÜYÜKELÇİLERİ İLE GÖRÜŞMELERDE BULUNDU
İgor Ahba, Batı Sahra ve Sudan elçileri ile görüştü 25/03/2009. Abhazya Cumhuriyeti Rusya Büyükelçisi İgor AHBA; 25 Mart Çarşamba günü Snt. Petersburg Şehrinde düzenlenen "Bölgeler ve Devletler Arasında Varolan Bilgi İletişimndeki Eksiklikler" konusunda düzenlenen uluslararası konferansa katıldı.

REGNUM Haber Ajansı Muhabiri'nin bildirdiğine göre, İgor AHBA; konferans sırasında çeşitli temaslarda ve açıklamalarda bulundu. Abhazya Büyükelçisi, Batı Sahra ve Sudan Cumhuriyeti Büyükelçileri ile gayrı resmi görüşmelerde bulundu. Taraflar arasında gelecekte yapılacak olan politik ve ekonomik işbirliği konuları görüşüldü. Sudan Büyükelçisi; görüşme sırasında devletinin Abhazya'nın bağımsızlığını tanıma niyetinde olduğunu belirtti. Taraflar arasında işbirliği yapılması için gerekli olan bütün konuları görüşüleceği resmi bir buluşmanın düzenlenmesi kararı alındı.

İgor AHBA; toplantı sırasında gazeteciler ile yaptığı görüşmede, "Bugün için Rusya Federasyonu toprakları içerisinde dolaşan Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşları, Rus pasaportları ile dolaşıyorlar, Abhazya Pasaportu ile değil. Şimdi sınırda ki Abhazya pasaportu ile ilgili olan sorunu çözmeye çalışıyoruz. Abhazya ve Rusya Federasyonu temsilcileri arasında yapılacak olan görüşmelerde "çifte vatandaşlık" sistemine geçilerek sorunun çözüleceğinden eminim" dedi.

İgor AHBA "Abhazya olarak deniz ve kara sınırlarımızın belirlenmesi çalışmalarını planlıyoruz. Ülke sınırlarında düzenin sağlanması için bu çalışmaların yapılması gerekmektedir. Bu işlemlerin hemen başlamasını planlamıyoruz. Biz bu girişimleri hızlandırmıyoruz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.