RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Nisan 2025, Perşembe 11:36:05 tarihnde eklendi. 322 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aliyev’den Gürcistan’a Destek!

AZERBAYCAN DEVLET BAŞKANI İLHAM ALİYEV “GÜRCİSTAN’IN İÇ SORUNLARI BRÜKSEL’DEKİ BÜROKRATLAR TARAFINDAN DEĞİL, GÜRCÜ HALKI TARAFINDAN ÇÖZÜLMELİDİR!”
Aliyev’den Gürcistan’a Destek!

10/04/2025. Bakü. 09 Nisan 2025. Ekho Kavkaza. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev Bakü'de düzenlenen “Yeni Dünya Düzenine Doğru” konulu forumda Gürcistan'a ilişkin bir dizi açıklamada bulunarak Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi'ni eleştirdi.

İlham Aliyev “Avrupa Komisyonu'nun Gürcistan'daki iç gelişmelere yönelik tutumu kesinlikle kabul edilemez. Bunlar sömürgecilerin davranışıdır. Gürcü halkının iradesine sömürge geçmişlerinin perspektifinden bakmaya çalışıyorlar. Bu tamamen kabul edilemez ve Gürcistan halkı bizim onlarla birlikte olduğumuzu biliyor ve Gürcistan hükümeti de bunu anlıyor. Gürcistan'ın iç sorunları Brüksel'deki bürokratlar tarafından değil, Gürcü halkı tarafından çözülmelidir” dedi.

Avrupa Konseyi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aliyev, örnek olarak Azerbaycan'daki durumu gösterdi.

İlham Aliyev “Avrupa Konseyi Azerbaycan'a karşı ayrımcı davranmak, bizleri izole etmek istiyordu, ama aslında kendilerini Kafkasya'dan izole ettiler. Ve bakın, yakın zamanda Gürcüler de aynısını yaptı ve ben Gürcistan hükümetinin oradaki varlıklarını sonlandırma kararını tümüyle destekliyorum, çünkü bu yapılan da bir ayrımcılık eylemiydi. Ne yazık ki bazı Avrupalı ​​politikacılar, özellikle Avrupa Parlamentosu'na seçilemeyen ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde kendilerine yer bulamayanlar, sömürgeci bir zihniyete sahipler. Bu uygulamalar ters etki yaratıyor” dedi.

2024 yılında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyeleri Azerbaycan heyetinin güven mektubunu onaylamayı reddetti. Bu karara gerekçe olarak ülkede devam eden insan hakları ihlalleri, muhalif siyasetçilere ve bağımsız medyaya yönelik zulüm, Dağlık Karabağ'daki yetkililerin eylemleri ve Bakü'nün devlet başkanlığı seçimlerine Avrupa Konseyi gözlemcilerini davet etmeyi reddetmesi gösterildi. Azerbaycan heyeti, söz konusu karara ilişkin oylamanın sonucunu beklemeden, müzakerelerin başlamasından birkaç saat önce, AKPM ile işbirliğini sonlandırdığını resmen duyurdu. Gürcü Rüyası heyeti 2025 yılında da aynısını yaptı.

Aliyev, uluslararası sivil toplum örgütlerini ve insan hakları örgütlerini de eleştirerek, bunların Azerbaycan'ın iç durumunu etkilemeye çalıştıklarını söyledi. Ona göre, Bakü'nün finansal akışlar üzerindeki kontrolü nedeniyle Gürcistan bu tür eylemlerin finansmanında kullanılmaya başlandı.

İlham Aliyev “Buraya para getirmek çok zor, ancak ne yazık ki bazı Batılı örgütler çok yaratıcı, bu yüzden çeşitli kuryeler aracılığıyla buraya para getirmenin yeni yollarını buluyorlar. Bu para çoğunlukla Gürcistan'dan geliyor (ancak “Gürcistan'dan” diyerek Gürcistan'ın kendisinden geliyormuş gibi görünmesini istemiyorum) - hayır, yabancıların kontrolündeki Gürcistan bankaları aracılığıyla Gürcistan'da hala faaliyet gösteren Batılı STK'lardan geliyor. Bunlar, durumu istikrarsızlaştırma amacıyla buraya getirilen isimsiz kredi kartları ve nakit girişleri olabilir. Ancak bunu takip ettiğimizde ve kolluk kuvvetlerimiz bu para taşıyıcılarını sorumlu tuttuğunda, bazı demokratik olmayan eylemlerde bulunduğumuz iddia ediliyor” dedi.

İlham Aliyev, ABD Başkanı Donald Trump'ın USAID'i kapatmasını övdü ve bunun da yeterli olmadığını söyledi.

İlham Aliyev “Başkan Trump'ın yapmaya başladığı şey çok ümit verici, ancak bence durmamalı. USAID, elbette, bir numaralı tehdit unsuru, tamamen yozlaşmış bir yapı. “Radio Liberty” ve “Voice of America” – zaten durdurulmuş olmaları çok iyi (“Radio Liberty” şirketi çalışmayı sürdürüyor – ed.), ancak bu yeterli değil, daha derine inmemiz gerekiyor. “İnsan Hakları İzleme Örgütü, Freedom House, Uluslararası Af Örgütü, Uluslararası Şeffaflık Örgütü – siyasi düşmanlarının tüm bu altyapısı tamamen devre dışı bırakılmalı,” dedi.

(Not: Abhazyam.com olarak bizlerde çeşitli yazılarımızla, Abhazya Cumhuriyeti toprakları üzerindeki STK’lar üzerinde başta Türkiye ve Gürcistan merkezli STK’ların ABD ve AB fonlarının etkili çalışmalar yaptığı konusunda uyarılarda bulunmuştuk. Örneğin Türkiye Diyanet Vakfı'nın cami külliyesi inşaatı talebi ve geçmiş dönemde ki Fethullah Gülen Örgütü’nün (FETÖ) Başaran Kolej uygulamaları ve STK çalışmaları, vb.)

https://www.ekhokavkaza.com/a/aliev-podderzhal-gruziyu-i-raskritikoval-es-i-sovet-evropy-za-kolonialjnoe-myshlenie-/33378741.html

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.