RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 12:50:05 tarihnde eklendi. 638 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Olga Obramova; 2009 da bağımsızlıkları tanıyabiliriz

OLGA ABRAMOVA "BELARUS, ABHAZYA VE G. OSETYA'NIN BAĞIMSIZLIKLARINI MAYIS 2009'DA TANIYABİLİR" DEDİ.
Olga Obramova; 2009 da bağımsızlıkları tanıyabiliriz 13/03/2009. Beyaz Rusya (Belarus) Parlamentosu eski milletvekili Siyasi Araştırmacı Olga ABRAMOVA   "Время новостей" Gazetesi ile yaptığı ropörtajda "Belarus, mayıs ayında Prag'da yapılacak olan AB ile Belarus arasında "Doğu Ortakları" planı çözümlenmeden Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanımayacaktır, ancak Minsk, bu toplantıdan kendisi için olumlu bir karar çıkacağına inanmaz ise bu ülkelerin bağımsızlıklarını tanıyabilir" açıklamasında bulundu.

Olga ABRAMOVA "Belarus'un alacağı bu karar Brüksel ile yapılacak olan görüşmelere ara verebilir, ancak belli bir süre sonra görüşmeler yeniden başlayabilir. Prag'da yapılacak olan görüşmelere kadar bu konuda siyasi çözüm kararı alınmayabilir" dedi.

Olga ABRAMOVA; Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının Belarus tarafından tanınmasının AB tarafından neden bu kadar güncel tutulduğu sorusuna verdiği yanıtta "Avrupa'da Belarus sorunu ile ilgilenen politikacıların sayısı az değildir. Uzun yıllar boyunca bu insanlar Belarus'u reformları uygulamayan bir ülke olarak tanıtmaya çalıştılar. Şimdi onlar daha önce belirtmiş oldukları bu siyasi çizgilerini terk etmek istemiyorlar. Belarus ile yakınlaşma sürecine sadece Abhazya ve Güney Osetya sorununu fren olarak olarak koyuyorlar. Belarus ile Rusya'nın yakınlaşmasını engellemek için böyle bir motifin işlenmesi, Rusya'nın cezalandırılması için böyle bir sorun ilk sırada yer almıyor" dedi.

Olga ABRAMOVA; Avrupa'lı politikacılar Minsk ile diyalogun sürdürülmesini söylüyorlar, eğer Belarus ilişkileri hızlandırmaya karar verirse buna karşılık olarak nasıl yanıt vereceklerine hazır mıdır? sorusuna "daha önceden olduğu gibi, bugün de devlet yüksek kademesinde çağdaş demokrasi anlayışı bulunmuyor" yanıtını verdi.

Olga ABRAMOVA "Avrupa, Minsk'in resmi olarak belirtmiş oldukları politikalarını değiştirme kararını yerine getirmemesine tepki göstermelidir. Belarus, parlamento seçimlerine katılacak olan partilerin ülke içerisinde rahat bir biçimde temsil edilmelerinin garantisini vermişti. ancak, partilerin parlamentoda temsil edilmeleri için gerekli olan %7-10 barajı kalkmadığı sürece herhangi bir şansları bulunmamaktadır. 2008 yılında yapılan parlamento seçimleri Belarus'da politika oyununun kilitli oduğunu gösterdi. Bu koşulda değişik düşüncelerdeki parlamenterin temsili mümkün değildir. AB, Minsk seçimleri öncesinde devlet yönetiminden temelden değişiklik istiyordu. Seçimler sonrasında AB'nin önerilerinin yerine getirilmesi ile statünün korunduğuna inandılar" dedi.

Gazeteler, AB'nin Belarus Dışişleri Komiseri Benita Ferrero-WALDNER 12-13 Mart'ta yapmak istediği ziyareti bir ay ertelediğini belirttiler. Belarus Dışişleri bakanlığı Basın-Haber Bürosu; "ziyaret Nisan 2009 ortalarına ertelendi" açıklaması yaptı. AB Komiseri'nin Belarus ziyaretinde AB'nin doğu avrupa ülkelerine yapacağı finans desteği ve "Doğu Ortaklığı" programını görüşmelerde bulunacak.Ancak, Benita Ferrero-WALDNER, devletin demokratikleştirilmesi konularını da görüşecek. Ayrıca, Benita Ferrero-WALDNER, bir çok kez Belarus'un Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanımasının ilşkileri bozacağını belirtmişti.

Belarus Parlamentosu, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının kabul edilmesi ile ilgili taleplerini 02 Nisan 2009 tarihinde yapacağı toplantıda karara bağlayacak.

Kaynak. www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.