RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 12:40:22 tarihnde eklendi. 655 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şamba'dan açıklamalar

RUSYA TARAFINDAN ABHAZYA VATANDAŞLARINA VERİLEN PASAPORTLARDA DOĞUM YERİ "GÜRCİSTAN" YAZIYOR
Şamba'dan açıklamalar 16/03/2009. Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA; Moskova'dan Suhum'a döndüğünde apsnypress haber ajansına yaptığı açıklamada Abhazya vatandaşlarına verilen yurt dışı pasaportlarında "doğum yeri" hanesine Gürcistan yazılması ile ilgili sorunu Rusya Federasyonu Dışişleri bakanı Sergey LAVROV ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigory KARASİN ile görüştüklerini ve onların bu konuyu araştıracaklarını belirtti.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın bildirdiğine göre Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşları'nın kendilerine yapmış oldukları açıklamalarda Rusya tarafından verilen yurt dışı pasaportlarında "doğum yeri" hanesine abhazya yerine gürcistan yazıldığını belirttiler. Daha önceleri alınan pasaportlarda "doğum yeri" hanesine her zaman için "Abhazya" ya da "Abhazya Otonom Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti" (Abhazya OSSC) yazılı oluyordu. 

Sergey ŞAMBA "Bizler, pasaportların fotokopilerini hazırlayarak Rusya Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkililerine ilettik ve sorunun çözülmesi için nota verdik. Onlarda bizlere sorunun çözülerek düzeltileceğini belirttiler" dedi.

Kaynak: wwwapsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.