RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Mayıs 2024, Pazartesi 13:48:26 tarihnde eklendi. 353 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Fed’den İstifa Eden Üyelerin Açıklaması!

ABHAZ – FED YÖNETİM KURULU ÜYELİKLERİNDEN İSTİFA EDEN CEM AZAK, ÜLKÜ YILDIZ, LEVENT GEÇ İSTİFA YAZISI!
Abhaz Fed’den İstifa Eden Üyelerin Açıklaması!

27/05/2024. İstanbul. 27 Mayıs 2024. Abhazyam.com. Fatih Atan. (Atanba – Тванба). Abhaz Dernekleri Federasyonu (Abhaz – Fed) içerisinde yaşanan sıkıntılardan doğan istifalar nedeniyle yayınlanan bir bildiri, kamuoyu ile paylaşıldı. Abhaz – Fed Genel Başkan Yardımcısı Cem Azak (Adzagua), Genel Sekreter Ülkü Yıldız (Aşupha) ve Teşkilatlanma Sekreteri Levent Geç (Geçba), 12 Kasım 2023 Tarihinde başlamış oldukları yönetim kurulu görevlerinden 16 Mayıs 2024 Tarihinden itibaren geçerli olmak üzere istifa ettiklerini belirten istifa yazısı yazarak görevlerini bırakmıştılar.

İstifa eden Abhaz – Fed Üyeleri tarafından 16 Mayıs 2016 Tarihinde Abhaz Dernekleri Federasyonu’na (Abhaz – Fed) gönderilen istifa yazısı aşağıdaki gibidir:

Abhaz Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulunun Dikkatine:

12 Kasım 2023 tarihinde başlamış olduğumuz Yönetim Kurulu görevlerimizden 16 Mayıs 2024 tarihinden geçerli olmak üzere istifa ediyoruz.

İstifa Nedenlerimiz:

1)      Abhaz Diasporasının, Abhaz halkının ve Abhaz Devletinin, büyük sıkıntılar yaşamasına sebep olan Rus Devletine karşı “Soykırım!” kelimesi geçen bildirinin Abhaz – Fed Sosyal Medya sayfalarından defalarca uyarmamıza rağmen kaldırılmaması.   

Bu konu direkt Rus resmi makamları ile görüşülerek çözülebilecek iken, Rus resmi makamlarının hassasiyetimize saygı gösterip tarih değişikliği yapmasından sonra, bu yanlışve zararlı bildiriyi kaldırıp karşı tarafa bizim hassasiyetlerimize göstermiş oldukları sağduyu için teşekkür edip konunun olumlu bir şekilde kapanma fırsatının da kaçırılmış olması (bizlerinalmış olduğu Abhaz Kültürü’ne de bu yakışırdı).

2)      Federasyonun neredeyse tüm organları ile iletişim sorunlarını aşamamış olması.

3)       Başkanın yaklaşımları sebebi ile uzun vadeli stratejik ve kalıcı projelere önem vermek yerine günlük işler ile zaman kaybedilmesi.

4)      Üye derneklerimiz ile olumsuz ilişkilenme ve bunlardan hiç rahatsızlık duyulmaması. Farklı görüşte olan üye dernekler ve şahısları kazanmayı denemek yerine sürekli herkes ile kavgalı olunması.

5)      Diğer STK’lara verilen önemin yarısı kadar kendi derneklerimize önem verilmemesi.

6)      Kendi toplumumuza ve üyelerimize karşı kullanılan küçümseyici ve öfkeli dil.

7)      Abhazya devleti ile iletişimsizlik.

8)      Federasyonun amaç ve ilkeleri ile olumsuz farklılıklar.

Bu ve benzeri sebeplerden ötürü Abhaz Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu görevlerimizden istifa ediyoruz.

Cem Azak (Adzagua Marşan)- Genel Başkan Yardımcısı - İmza; Ülkü Yıldız (Aşupha) – Genel Sekreter – İmza; Levent Geç (Geçba) – Teşkilatlandırma Sekreteri – İmza.

www.abhazyam.com   

 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.