RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 06 Mayıs 2024, Pazartesi 00:08:55 tarihnde eklendi. 406 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Antalya Abhaz Kültür Derneği Tarihi Kararı!

ANTALYA ABHAZ KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL KURULU, OYBİRLİĞİ İLE YÖNETİM KURULUNA ABHAZ-FED İLE İLİŞKİLERİ ASKIYA ALMA YETKİSİ VERDİ!
Antalya Abhaz Kültür Derneği Tarihi Kararı!

06/05/2024. Antalya. 05 Mayıs 2024. Abhazyam.com. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Antalya Abhaz Kültür Derneği 05 Mayıs 2024, Pazar günü 2. Olağan Genel Kurulu, dernek binasında gerçekleşti.

Antalya Abhaz Kültür Derneği Genel Kurulu, başkan Şamil Maharia’nın açılış konuşması ve divan kurulunun seçimi ile çalışmalarına başladı. Divan Başkanlığına üyeler tarafından verilen öneri ile Servet Tarcan, divan başkanlığına, katip üyeliklere ise Nuray Cambulat ve Alev Gümüş oybirliği ile seçildiler.

Divan Başkanı Servet Tarcan, divan açılışını yaparak, genel kurulu Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Abhaz Cumhuriyeti 1. Devlet Başkanı Vladizlav Ardzınba, Türkiye ve Abhazya Kurtuluş Savaşlarında şehit olanların anısına bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Servet Tarcan, genel kurula, yönetim kurulu tarafından gündeme bir maddenin eklenmesi önerisinin verildiğini belirtti. Öneride, Antalya Abhaz Kültür Derneği Yönetim Kurulu’na Abhaz Dernekleri Federasyonu (Abhaz – Fed) Yönetimi ile ilişkilerin yaşanan gelişmelere bağlı olarak askıya alınması yetkisini kullanması hakkının verilmesinin belirtildiğini söyledi. Maddenin gündeme eklenmesi önerisi oybirliği ile kabul edildi.

Şamil Gümüş, dernek tarafından kuruluşundan günümüze kadar yapılan çalışmalar hakkında geniş bir bilgilendirmede bulundu. Bilanço ve Gelir – Gider Tablosu değerlerini belirtti.

Denetim kurulu üyesi Fatih Atan tarafından denetim kurulu raporu okundu.

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bilanço ve Gelir Hesapları, yeni üye aidatlarının belirlenmesi ile Denetim Kurulu Raporları ayrı ayrı oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.

Antalya Abhaz Kültür Derneği Yönetim ve Denetim Kurulları ve Abhaz – Fed Delegeleri için önerilen listeler oybirliği ile kabul edildi.

Antalya Abhaz Kültür Derneği Yöneti Kurulu Üyeleri: Şamil Gümüş (Maharia), Kerim Cambulat (Ağaan), Aykut Catger (Grinipa), Özcan Çokan (Çokua), Recep Polat (Aşua – Candar),

Denetleme Kurulu Üyeleri: Servet Tarcan (Tarba), Fatih Atan (Atanba) ve Ömer Aldemir (Tripşi).

Abhaz – Fed Delegeleri: Servet Tarcan, Fatih Atan, Şamil Gümüş, Ömer Aldemir, Şamil Gümüş, Kerim Cambulat, Aykut Catger, Özcan Çokan ve Recep Polat.

Divan Başkanı Servet Tarcan tarafından gündeme alınan Antalya Abhaz Kültür Derneği Yönetim Kuruluna, Abhaz – Fed Yönetimi ile ilişkilerin, gelişmelere bağlı olarak askıya alınması yetkisinin verilmesi önerisi hakkında Şamil Gümüş’e söz verdi.

Şamil Gümüş, Abhaz – Fed Yönetimi’nin göreve gelişinden bu yana Antalya Abhaz Kültür Derneği, diğer Abhaz dernekleri ve Abhazya Cumhuriyeti ile ortaya sorunlar hakkında geniş bir bilgilendirmede bulundu.

Fatih Atan, Abhaz – Fed’in kuruluş dönemi, özellikle de son yönetimin, Abhaz Dernekleri, yönetime kaşı yapılan eleştiriler ve Abhazya Cumhuriyeti ile olan ilişkilerin tarihsel anlatımını yaptı.

Konu üzerinde diğer üyelerde görüşlerini belirttiler.

Konuşmalar sonrasında, Antalya Abhaz Kültür Derneği’nin Abhaz – Fed Yönetimi ile ortaya çıkan sorunlar nedeniyle, ilişkilerin askıya alınması yetkisinin verilmesi önerisi oy birliği ile kabul edildi.

Antalya Abhaz Kültür Derneği Yönetimi tarafından, Abhaz – Fed ile olan ilişkilerin askıya alınma yetkisinin verilmesi ile ilgili olarak ayrıntılı resmi bildiri kısa süre içerisinde yayınlayacak.  

Abhazyam.com olarak, Antalya Abhaz Kültür Derneği yönetimine yeni dönem çalışmalarında başarılar diler, alınan bu tarihi karara karşı desteğimizi belirtir, Abhaz Diasporası için hayırlı olması dileklerimizi iletiriz.

www.abhazyam.com  

 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.