RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Nisan 2024, Pazartesi 11:51:18 tarihnde eklendi. 93 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Apart Otel Yasası ve Rusça Konuşulması!

ASLAN BJANİYA “APART OTEL YASASI KABUL EDİLSEYDİ, OTELCİLER ODALARIN SATILMASIYLA VERGİLERİNİ DAHA RAHAT ÖDERDİ!"
Apart Otel Yasası ve Rusça Konuşulması!

22/04/2024. Suhum. 04 Nisan 2024. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya 03 Nisan 2024 Tarihinde “Аргументы и Факты” Haber Ajansında çeşitli konularla ilgili olarak söyleşide bulundu. Aşağıda, Abhazya’da Rus dilinin kullanılması ve apart otel konularındaki görüşlerini sizlerle buluşturuyoruz.

 “Rus dilinin kullanılması - sorun değil”

Soru – Pek çok Abhaz vatandaşının kendi aralarında yaptığı gibi, siz ve biz de Rusça iletişim kuruyoruz. Abhazya'da Rus dilinin gelecekteki durumunu tam olarak nasıl görüyorsunuz?

Aslan BjaniyaBurada herkes “kudretli ve güçlü bir biçimde” ayrıca eklemede bulunuyor. Hatta etkindir: büro işlerinde Rusça kullanılıyor; dördüncü sınıftan itibaren okuldaki tüm disiplinler (tarih, edebiyat, matematik dersleri) yalnızca Rusça öğretilir. Bizler iki dili de kullanan bir etnik grubuz ve gelecek süreçte ana dilimize yönelik bir tehditle karşı karşıyayız: Abhazya'nın tüm vatandaşlarının Abhazca öğrenmesi için bunun üzerinde çalışıyoruz, bu önemlidir. Dilimiz karmaşık olmasına rağmen çok ilginçtir. Rus dili açısından herhangi bir sorun yoktur ve olmayacaktır. Eski SSCB'nin başka hiçbir ülkesinde Abhazya'daki kadar dil yeterliliğini göremezsiniz. Ne Ermenistan'da, ne Belarus'ta, ne de Özbekistan'da.

Soru - Belarus'daki herkes onu konuşuyor.

Aslan BjaniyaAbhazya'dakilerin daha iyi bildiğine dair bahse girmeye hazırım.

Soru - Kabul ediyorum, bu konuda anlaştık. Ayrıca, turizm konusunu gündeme getirmek istiyorum. Ziyaretçiler Abhazya'daki tatil yaşamlarından memnun değiller, internet eleştirilerle dolu - hizmet söylenenlerle aynı değil, yemekler aynı değil, geziler aynı değil. Sizce Abhazya'nın hizmet konusunda çalışması gerekiyor mu?

Aslan BjaniyaDinleyin lütfen, buna kimin gereksinimi yok ki? Bakmak gerekir, 20 yıl önce Sochi'de tatil yapanların yorumları nelerdi? Ama her şey değişti. Bizim için de değişiyor. Son zamanlarda Abhazya'da iyi oteller ortaya çıkmaya başladı, ancak daha önce hiç yoktu. Sahipleri konukları en üst düzeyde ağırlamaya çalışıyor ve odalar Sochi'de bulunanlardan daha kötü değil. Abhazya'nın 250 bin sakinine karşılık yarım milyon turist geliyor; günübirlik turlarla gelenleri saymazsak. Ve Sochi 7 milyon kadar misafir alıyor, oraya daha fazla insan gidiyor. Ancak Abhazya'da tüm işadamları hizmet kalitesinin yüksek olması gerektiğini biliyor, aksi takdirde çözüm için başka çare yok.

Soru – Ben, bir başka seçeneğinde farkına vardım: Turistlerin çok olduğu yerlerde beğenilmiyorlar. Diyorlar ki - peki, bunlar gider, diğerleri gelir. Doğu Abhazya'da ise misafirlere daha çok saygı duyulur.

Aslan Bjaniya - Kesinlikle. Bazı otel sahipleri sorumsuz, ama bazıları değildir. Rekabet ortamı yaratmamız gerekli. Eğer kişi kendini değer verilen ve saygı duyulan bir başka otele bırakırsa, hizmete önem vermeyen iş insanları bu davranışlarından kısa sürede pişman olacaktır. Sochi gibi biz de rahatlıkla birkaç milyon turisti ağırlayabiliriz ama o kadar da kalacak yerimiz yok. Bir otele yatırım yapmanın kendini amorti etmesi 12-15 yıl alır; bunu herkes yapamaz. Abhazya'daki otelciler vergi ödemenin kolay olmadığını şikâyet ediyorlar. Apart otel yasası kabul edilmiş olsaydı ve bu yatırımcılar odalarını satabilseydiler, onlar için işler farklı giderdi; yasaya karşı çıkanlar bunu hesaba katmıyor. Suhum'dan Gürcistan sınırına kadar 105 kilometrelik sahil şeridi var ama 2020'ye kadar sahil kıyısında sadece iki yıldızlı bir otel vardı! Bu iyi mi? Çok daha fazla misafir ağırlama şansımız bulunuyor: onların memnuniyeti için, Abhazya vatandaşlarının yararı için ve çocuklarımızın refahı için.

Kaynak: https://apsnypress.info/ru/home/intervyu/item/10714-my-khotim-kak-u-rossii-i-belorussii-intervyu-aif-ru-prezidenta-abkhazii

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.