RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Nisan 2024, Pazar 15:02:38 tarihnde eklendi. 60 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suhum Havaalanı Üzerine Görüşler!

ASLAN BJANİYA “MOSKOVA VE St. PETERSBURG’DAN GELECEK OLAN RUS TURİSTLERİN 2025 YILINDA SUHUM’A UÇMA ŞANSLARI BULUNUYOR!”
Suhum Havaalanı Üzerine Görüşler!

21/04/2024. Suhum. 04 Nisan 2024. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya 03 Nisan 2024 Tarihinde “Аргументы и Факты” Haber Ajansında çeşitli konularla ilgili olarak söyleşide bulundu. Aşağıda Suhum Havaalanı hakkında ki görüşleri bulunuyor.

Soru – Size Suhum havaalanının durumu hakkında sormak istiyorum. 1993 sonbaharında Abhazya'ya nasıl geldiğimi hatırlıyorum ve bana “havaalanı yakında açılacak” demişlerdi. O zamandan beri buraya her geldiğimde bu sesi duyuyorum. Bu sözler işe yarayacak mı?

Aslan Bjaniya - “Son zamanlarda biraz batıl inançlı oldum.” Her şeyi zaman gösterecek. Bu projenin gerçekleşmesi için pek çok çalışma yapıldı. Bekleyelim. Gelecek yıl her şey görünür olacak. Önemli olan 29 yıldır boşuna sürdürülen konuşmaları pratik bir düzleme dönüştürmüş olmamızdır.

Soru – Yani, 2025 yılında Moskova ve St. Petersburg'dan gelen Rus turistlerin doğrudan Suhum'a uçma şansı var mı?

Aslan Bjaniya - Evet, oldukça şansları bulunuyor.

Soru – Bu gelişmenin Abhazya'nın bilinmeyen bölgelerini Rus turizmine açmaya hizmet edeceğini düşünüyor musunuz? Geçenlerde Oçamçıra'da Tkuarchal'daydım. Bu bölgeler kesinlikle inanılmaz yerler... ama ne yazık ki Rus vatandaşları Psou'dan geçen kara yolunda o kadar yoruluyorlar ki oralara ulaşamıyorlar. Bizim turistler için Suhum'un ötesinde Abhazya yok. Her ne kadar oradaki yerler muhteşem olsa da, en önemlisi de insanları muhteşem.

Aslan BjaniyaDoğu Abhazya'nın turizm potansiyeli Batı Abhazya'dan daha az değildir. Bu potansiyeli ortaya çıkarmak için ciddi çaba harcıyoruz. Tam olarak ne yapılıyor? Yaz aylarında trafik çok yoğun oluyor ve yollarda trafik sıkışıklıkları görülmeye başlıyor. Tren çalışıyor ve Lastochka Soçi'den bize doğru geliyor. Bu tren seferi Gagra'ya kadar sürüyor, ama demiryolu onarıldığı için bu yıl seferler Suhum merkez istasyonuna kadar gelecek. Havaalanı farklı bir turist akışı sağlayacak, onların da Doğu Abhazya'ya gitmesini umuyoruz. Devlet karayolu üzerinde birçok turistik tesis açtık, Tkuarchal şehrinden şelalelere giden otoyolun inşaatını tamamlıyoruz, orada çok güzel manzaralar var. Aktif olarak Hıristiyan kültürüne ait olan anıtları restore ediyoruz, Mokva Katedrali'nin çatısını değiştirdik: uzun süredir harap durumdaydı. Her şey çok güzel oldu ve tapınak turistleri ve inananları kabul etmeye hazır. Doğu Abhazya çok ilginç, inanılmaz güzellikte bulunuyor ve Rus yatırımcılar bu bölgeye ilgi göstermeye başladı. Bu yılın ağustos ayında burada yeni bir turizm tesisi faaliyete geçecek: üzüm bağları, şarap üretim tesisi, Abhaz mutfağı sunan bir restoran açılıyor - eminim turistler bunu beğenecektir. Doğu Abhazya'da mükemmel mandalina ve yaban mersini yetiştiriyorlar ve düşünün, yakında yerel olarak istiridye ve midye üreteceğiz.

Kaynak: https://apsnypress.info/ru/home/intervyu/item/10714-my-khotim-kak-u-rossii-i-belorussii-intervyu-aif-ru-prezidenta-abkhazii

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.