RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Nisan 2024, Cumartesi 18:59:32 tarihnde eklendi. 128 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya ve Gürcistan İlişkileri!

ASLAN BJANİYA “ABHAZYA DEVLETİNİN GÜRCİSTAN TARAFINDAN TANINMASI BİZİM AÇIMIZDAN ÖNEMLİDİR!
Abhazya ve Gürcistan İlişkileri!

20/04/2024. Suhum. 04 Nisan 2024. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya 03 Nisan 2024 Tarihinde “Аргументы и Факты” Haber Ajansında çeşitli konularla ilgili olarak söyleşide bulundu. Aşağıda, Gürcistan ile ilişkiler konusundaki görüşler bulunuyor.

“Gürcülere yönelik herhangi bir saldırganlığımız yok”

Soru – Gürcistan'la yakın zamanda barış olacağını düşünüyor musunuz?

Aslan Bjaniya – Muhtemelen bir gün bu gerçekleşecek. Ve bunun yakın gelecekte gerçekleşmesini bile isteriz. Gürcü halkına yönelik herhangi bir saldırganlık taslamıyoruz. Normal, sıradan insanlar bulunuyor ve Gürcistan devleti ve onu yöneten siyasi bir anlayış bulunuyor. Gürcistan'da muhalefetin olduğunu ve muhtemelen politikacıların Abhazya'nın bağımsızlığını tanıma yolunu izleyemediklerini anlıyoruz. Gürcistan hükümeti bu noktaya geldiğinde tüm sorunlar çözülecektir. Fransızlar ve Almanlar dost oldular. Ve SSCB Almanya ile dost oldu. Ama aradaki fark nedir? Her iki durumda da Almanya suçunu ve yenilgisini kabul etti. Kimseyi hiçbir biçimde küçük düşürmek istemiyorum. Ama gerçek budur, gerçekler öyledir ki, bu nesnel gerçekliğin tanınması gerekir. Bunun yerine ne görüyoruz? Gürcistan çocuk spor takımlarımızın uluslararası müsabakalara gitmesine izin vermiyor. Çocukların bununla ne ilgisi var? Bu tür önlemler karşılıklı güvenin artmasına yol açmaz.

Soru – Abhazya'da yaşayan insanlarla konuştum. Bana belirli bir bakış açısını dile getirdiler; diyorlar ki, eğer Gürcistan en azından yaptıklarından dolayı özür dilerse, onlarla konuşmayı kabul edeceğiz.

Aslan BjaniyaGelecek süreç içerisinde her şey mümkün. Ancak bu geleceğin yaratılması gerekiyor. Sulanmazsa iyilik filizleri yeşermez. Dünyada zaten gereğinden fazla saldırganlık var. İnsanlık o kadar çok silah biriktirdi ki, art arda birkaç kez kendini yok etme kapasitesine sahip bulunuyor. Bir politikacının bunu söylememesi gerektiğini biliyorsunuz ama ben muhtemelen deneyimsiz bir siyasetçiyim. Abhazya devletinin Gürcistan tarafından resmen tanınması bizim açımızdan önemlidir. Bunun söylenmesi çok basit ve kolaydır.

Kaynak: https://apsnypress.info/ru/home/intervyu/item/10714-my-khotim-kak-u-rossii-i-belorussii-intervyu-aif-ru-prezidenta-abkhazii

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.