RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Nisan 2024, Pazar 15:24:06 tarihnde eklendi. 57 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre Görüşmeleri Çıkmaza mı Giriyor!

MARİA ZAKHAROVA “RUSYA OLARAK, CENEVRE GÖRÜŞMELERİNİN YER DEĞİŞTİRMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’DA BU FİKRLMİZİ DESTEKLİYOR!”
Cenevre Görüşmeleri Çıkmaza mı Giriyor!

14/04/2024. Suhum. 14 Nisan 2024. Sputnik Abhazya. Asmat Tsvizba. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba – Тванба). Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, RIA Novosti'ye yaptığı açıklamada, Rusya'nın Cenevre görüşmelerinin başka bir ülkede yapılması  konusunun gerçekçi bir düzeye taşınması gerektiğinde olduğunu söyledi.

Maria Zakharova, Uluslararası ilişkilerde tarafsız bir arabulucu olarak İsviçre'ye olan güvenin kaybolduğunu belirtti.

Maria Zakharova “Bu süreç planına karşı olarak Rusya tarafı, Güney Kafkasya’da güvenlik ve istikrarın sağlanmasına ilişkin olarak sürdürülen uluslararası Cenevre görüşmelerinin bü görüşmeler sürecinde, yetkililerinin aslında katılımcılardan herhangi birinin çıkarlarına zarar verecek her türlü eylemden kaçındığı ve bunu başka bir ülkeye aktarma konusunu uygulamaya koymak zorunda kaacağı bir biçime dönmeye başladığını görüyor” dedi

Maria Zakharova, pek çok devletin arabulucu rolü için yarıştığını ve bazılarının bunu zaten kabul ettiğini sözlerine ekleyerek, şu anda karşılıklı görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Maria Zakharova, Abhazya ve Güney Osetya'nın Moskova’nın bu konudaki görüşlerini tümüyle desteklediği konusunda vurgulama yaptı.

Güney Kafkasya’da güvenlik ve istikrarın sağlanmasına ilişkin Cenevre’de sürdürülen görüşmeler, 15 Ekim 2008'de başladı ve düzenli olarak yapılıyor. Toplantılara AB, BM ve AGİT'in eş başkanlığında Abhazya, Gürcistan, Güney Osetya, Rusya ve ABD'den temsilciler katılıyor.

Kaynak: https://sputnik-abkhazia.ru/20240414/zakharova-zayavila-chto-rossiya-stavit-vopros-o-perenose-zhenevskikh-diskussiy-1050756867.html

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.