RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 06 Nisan 2024, Cumartesi 11:43:13 tarihnde eklendi. 156 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aslan Bjaniya’dan, Rusya İlişkilerine Bakış!

ASLAN BJANİYA “SSCB DÖNEMİNDE İNŞA EDİLEN TESİSLERİN RUSYA’YA KİRALANMASINA KARŞI ÇIKANLAR, 120 – 150 KİŞİLİK KÜÇÜK BİR GRUPTUR!”
Aslan Bjaniya’dan, Rusya İlişkilerine Bakış!

06/04/2024. Suhum. 04 Nisan 2024. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya 03 Nisan 2024 Tarihinde “Аргументы и Факты” Haber Ajansında çeşitli konularla ilgili olarak söyleşide bulundu. Aşağıda, Rusya ile ilişkiler ve SSCB döneminden kalma yerleşkeler hakkında ki düşüncelerini sizlerle buluşturuyoruz.

Soru – Anlayamadığım bir konu var. Abhazya'da Sovyetler Birliği (SSCB) döneminde inşa edilmiş ve 30 yılı aşkın süredir amacına uygun olarak kullanılmayan bazı tesisler bulunmaktadır. Rusya bunları belirli bir süreliğine kiralamak istiyor; tabii ki sonsuza kadar değil. Ancak bu fikrin de karşısında olanlar var. Binalar ayakta durup çökerse, bunun ne anlamı var?

Aslan Bjaniya – Bunları duymak benim için de hoş değil. Bu kadar yıldır hiç kimse bu alanların onarımına müdahalede bulunmadı. Ancak bugüne kadar bu yapılmadı. Ama size şunu söylemek isterim ki, sizin belirttiğiniz bu yaklaşımı savunanlar, 120-150 kişilik küçük bir gruptur. Onlara söylemek isterim ki - bakalım elimizde neler var, Rusya Federasyonu'nun bize neler sağladığını ve uluslararası kuruluşların neler sağladığını karşılaştıralım? Ve her şey hemen netleşmiş olacak. Çocuklarımız Rusya'dan sağlanan bütçe bazında eğitim görüyor. Nitelikli tıbbi bakım sağlayamazsak insanlarımız tedavi için nereye başvuruyor? Bizler burada hangi dili konuşuyoruz? Abhazya vatandaşları dünyayı dolaşmak için hangi pasaportları kullanıyor? Evet, her yerde dostlar aramalısın. Ancak bizlere yakın olanlar kimlerdir, zihniyeti, kültürü ve diğer her konuyu dikkate alarak önceliğimiz yakınımızda yaşayanlardır. Böyle bir ülke, Rusya Federasyonu'dur.

Soru – Gelecekte Rusya ile Abhazya arasındaki ilişkileri nasıl görüyorsunuz?

Aslan Bjaniya – Rusya Federasyonu ile dostluğun güçlenmesi ve gelişmesi vatandaşlarımızın - Abhazların, Rusların, Ermenilerin - çıkarınadır. Başka yolumuz yok ve aramıyoruz. Batı'da yayınlanan tek bir dünya haritasında bile Abhazya gibi bir devleti gösterilmiyor. Evet bazı konularda bakış açılarımız örtüşmeyebilir. Ancak bu temel nitelikte değildi ve değildir. Tüm Abhaz halkı ilişkilerimizin daha iyi hale gelmesiyle ilgileniyor ve çocuklarımızın geleceği de onlara bağlıdır.

Kaynak: https://apsnypress.info/ru/home/intervyu/item/10714-my-khotim-kak-u-rossii-i-belorussii-intervyu-aif-ru-prezidenta-abkhazii

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.