RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Nisan 2024, Perşembe 21:03:51 tarihnde eklendi. 148 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bjaniya’nın Apart-Otel Israrında Türkiyeli Abhaz İşadamları Ayrıntısı!

ASLAN BJANİYA “APART OTEL PROJESİNİ, HEM RUSYA FEDERASYONU’NDAKİ RUS HEM DE TÜRKİYE’DEKİ ABHAZ İŞADAMLARI FİNANSE ETMEYE HAZIRLAR. KÜÇÜK DUBAİ’DE YABANCILARA RAHAT BİR BİÇİMDE DAİRE SATIYORLAR VE ORADA NEDEN KİMSE SÖMÜRGECİLİK KONUSUNDA BAĞIRMIYOR?”
Bjaniya’nın Apart-Otel Israrında Türkiyeli Abhaz İşadamları Ayrıntısı!

04/04/2024. Suhum. 04 Nisan 2024.Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya 03 Nisan 2024 Tarihinde “Аргументы и Факты” Haber Ajansında çeşitli konularla ilgili olarak söyleşide bulundu.

Abhazyam.com olarak uzun olna söyleşinin tamamını sizlerle buluşturmaya çalışacağız, ancak hem Abhazya’da hem de Abhaz Diasporasında hala güncelliğini koruyan, Apartman – Apart Otel Yasası hakkında ki görüşlerini siz okurlarımızla öncelikli olarak buluşturmak istedik. İlgi duyacağınızı umarız.

Saygılarımızla.

Abhazyam.com Genel Yayın Yönetmeni

Fatih Atan (A’tanba - Тванба)

*****

Soru – Havyarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz. Biraz siyasetten konuşalım. Abhazya'ya sık sık seyahat ediyorum ve hoş olmayan bir bakış açısının ortaya çıkmaya başladığını görüyorum. Bazı kişiler bana şunları söyledi: Aslında Ruslara ihtiyacımız yok, Rusya olmadan da yaşayabiliriz. Dikkat etmezdim ama bu görüşler daha sık duyulmaya başlandı. Bu özellikle “apart oteller yasası” tartışmalarında duyuluyor; Rusların Abhazya'da gayrimenkul satın almasına izin verileceğini, böylece Rusya’dan çok sayıda kişinin hemen geleceğini veyoplum olarak kimliğin kaybedileceği söyleniyor.

Aslan Bjaniya – Bu tür insanları nereden bulduğunuzu bilmiyorum: Abhazya sakinlerinin ezici çoğunluğu böyle bir bakış açısına sahip değil. Ancak Abhazya'ya karşı savaşın durmadığını söylemek istiyorum. Evet, çatışmalar 1993 yılında sona erdi, Abhazya silahlı kuvvetleri sayesinde barışı sağladık. Ama bazı özel servisler vatandaşlarımızın akıllarını bozmak için mücadele ediyor. Fikirlerini sadece Abhazya'da değil, tüm eski SSCB'de yayıyorlar. Rusya ile ilgili olarak sözünü etmiş olduğunuz yaklaşımlara katılmıyorum, bunlar tehlikeli ve zararlı unsurlardır. Birbirimize gereksinimimiz var ve Abhazya'da hemen hemen herkes bunun farkında. Kaderlerimiz birbirinden ayrılamaz. Bağımsızlığımıza çok değer veriyoruz; çünkü bunun ne pahasına elde edildiğini biliyoruz. Aynı zamanda egemenliğimizi ilk tanıyanın kim olduğunu, bizim için önemli, gerekli ve faydalı pek çok şeyi kimin yaptığını da çok iyi biliyoruz. Ne yazık ki hükümetimizin uygulamalarına karşı muhalif olanlar, hükümetin çalışmalarına zarar vermek için her şeyi yapmaya hazır. Abhazya'da apartmanlar bugün hala her yerde inşa ediliyor ve satılıyor. Bu yüzden apart otel fikrini destekliyorum. Ama bana göre sürecin şeffaf hale getirilmesi gerekiyor. Böylece bu konu sadece girişimcilere değil, devlete ve vatandaşlara da yarar sağlayacaktır.

Soru – Bazı garip görüşler bile duydum: Rusların Abhazya'da daire satın almasının yeni bir sömürgeleştirme olayı olduğunu, Rusların çevredeki heryeri dolduracağını, Abhazlara yer kalmayacağını söylüyorlar.

Aslan Bjaniya – Bu bir saçmalık. Abhazya'daki bazı siyasetçilerin bu tür sözler söylemesi şaşırtıcı. Üstelik iktidardayken kendileri gayrimenkul satışını savundular ve bu konu hakkında pek endişelenmiyorlardı. Küçük Dubai'de yabancılara rahat bir biçimde daire satıyorlar ve orada neden kimse sömürgecilik konusunda bağırmıyor? Abhazya'da yabancı bir konut sahibinin yalnızca bu konut üzerinde hakkı vardır, başka hiçbir hakkı yoktur. 70.000 işsiz insanımız bulunuyor. Onlara iş yaratmak için Abhazya ekonomisine 400 milyar ruble yatırım yapılması gerekiyor ama bizim yıllık bütçemiz sadece 14 milyar. Hem Rusya Federasyonu’ndaki Rus, hem de Türkiye’deki Abhaz işadamları bu konuyu finanse etmeye hazır. İnşaat aşamasında bile devlet bu konuda çok para kazanıyor, ardından mağazalar, restoranlar ortaya çıkıyor ve tarım gelişiyor. 30.000 oda yapılırsa ekonomiye 400 milyar ruble girmiş olacak. Bu bugünkü hükümetin önerisidir. Muhalefete şunu söylüyoruz: Eğer reddetmek istiyorsanız lütfen Abhazya vatandaşlarına nerede iş bulabileceklerini söyleyin. Ailenin babası, sabah kalktığında ne yapacağını, çocuklarına nasıl yemek yedireceğini, okula ne giydireceğini bilmeyen bir konumda olacak. Ne kadar süre konuşup hiçbir şey yapmayabilirsin? Devlet hiçbir şeyi riske atmıyor, tüm riski iş adamları alıyor. Bu yasaya yatırımcıların değil, Abhazya halkının gereksinimi bulunuyor. En önemlisi, Rus vatandaşlarına Abhazya'yı kolonileştirme kapasitesine sahip kişiler demeye asla cesaret etmek istemiyorum. Siyasi rakiplerimizin tabiri budur. Abhazya'nın eski devlet başkanı, Gürcülerin Stalin döneminde de aynı biçimde buraya yerleştirildiğini söylüyor. Ancak Gürcülerin yabancı olmadığı, o zamanlar SSCB vatandaşlarının tüm haklarına sahip oldukları konusunda sessiz kalıyor. En yakın müttefikimizi onlarla nasıl karşılaştırabiliriz? Rusya Federasyonu bize hastaneler, müzeler, okullar inşa ediyor ve tarihi hafızamızı yeniden canlandırıyor. Bu mücadelenin amacı, ilişkilerimizi bozmak olan istihbarat servislerinin eylemidir. Herkese Brzezinski'nin “Büyük Satranç Tahtası” kitabını okumasını öneriyorum, her şey orada belirtilen programa göre gidiyor: düşmanlarımız iyi bilinen bir görevle meşgul: ideolojik sabotaj. Lenin bir keresinde bir kişinin bilincine hakim olunursa, onu maddi güce dönüştürmenin mümkün olduğunu söylemişti. Bu, rakiplerimizin üstün olduğu alan gibi görünüyor.

https://aif.ru/politics/world/-hotim-kak-u-rossii-i-belorussii-aslan-bzhaniya

Kaynak: https://apsnypress.info/ru/home/intervyu/item/10714-my-khotim-kak-u-rossii-i-belorussii-intervyu-aif-ru-prezidenta-abkhazii

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.