RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mart 2024, Salı 19:01:25 tarihnde eklendi. 126 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İnar Gitsba İstifa Etti!

ABHAZYA CUMHURİYETİ PARLAMETOSU MİLLETVEKİLİ VE ABHAZYA ESKİ TÜRKİYE TAM YETKİLİ TEMSİLCİSİ İNAR GİTSBA MİLLETVEKİLLİĞİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ!
İnar Gitsba İstifa Etti!

26/03/2024. Suhum. 26 Mart. 2024. Abhazyam.com. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu milletvekili İnar Gitsba, milletvekilliği görevinden istifa etti.

Abhazyam.com Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atan (Atanba - Тванба) İnar Gitsba ile yaptığı telefon görüşmesinde İnar Gitsba “Evet, bu karar doğru, hayırlısı, bu benim kararım, bu aşamada öyle lazımdı, öyle de yaptım, üzülecek bir durum yok, hiç mutsuz değilim!” dedi.

Fatih Atan “Tabii ki ben de üzüldüm, ama senin kararın, tabii ki saygı duyuyorum.İleri ki çalışmalarında, sana başarılar diliyorum!” dedi.

İnar Gitsba, Temmuz 2014 Tarihinde Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkan Vekili Valery Bganba tarafından Abhazya Cumhuriyeti’nin Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi olarak atandı.  

Abhazya Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti’nde tam yetkili temsilciliği görevine atanan İnar Gitsba, daha önce Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Ortadoğu Bölüm Sorumlusu olarak görev yapıyordu..

Abhazya Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti Tam Yetkili Temsilcisi İnar Gitsba,(Инар Гицба), Gürcistan Hükümeti’nin baskıları sonucunda Şubat 2017 Tarihinde TC Hükümeti (AKP) tarafından sınırdışı edildi.

İnar Gitsba,Abhazya’ya dönüşünde, Abhazya Devlet Yatırım Ajansı Müdürlüğü görevine atandı (İnar Gitsba, Abhaz – Abazi Kongresi’nin son genel kurul toplantısında, aynı zamanda Abhaz – Abazin Kongresi Sekreterliği görevine de seçildi

Abhazya Cumhuriyeti’nde 26 Mart 2022 Cumartesi günü gerçekleşen 2. Tur Milletvekili seçimlerinde Novy Reyon 1. Bölge’den aday olan Abhazya Cumhuriyeti’nin eski Türkiye Cumhuriyeti Tam Yetkili Temsilcisi olarak görev yapan İnar Gitsba Albertovich. Milletvekili olarak seçildi.

İnar Gitsba, 26 Mart 2022 Tarihinden bu yana Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu Milletvekilliği görevini sürdürüyordu.

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.