RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Mart 2024, Cumartesi 12:27:06 tarihnde eklendi. 131 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan UNDP Açıklaması!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “ABHAZYA, UNDP’NİN BELİRTTİĞİ GİBİ BİR TOPLULUK DEĞİL, EGEMEN VE BAĞIMSIZ BİR DEVLETTİR!”
Abhazya’dan UNDP Açıklaması!

09/03/2024. Suhum. 07 Mart 2024. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı.. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Abhazya Cumhuriyeti'nin ulusal çıkarlarının korunması zorunluluğu çerçevesinde yeterli ve zamanında müdahale tedbirleri alma hakkını saklı tutar. Bu açıklama, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın BM’e bağlı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı “United Nations Development Programme” (UNDP)’nin Abhazya ofisinden aldığı bilgilerle bağlantılı olarak yaptığı açıklamada, örgütün görev alanının BM Şartı'nda belirtilen hedeflerle sınırlı olduğu belirtildi.

(Not: Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler'in küresel kalkınma ağı oluşturmak için kurduğu bir programdır. Özellikle gelişmekte olan ülkelere odaklanarak, insanların daha iyi yaşam standartlarına sahip olmaları için gerekli olan bilgi, deneyim ve kaynakları sağlar. UNDP, bu amaç doğrultusunda hükûmetler, sivil toplum kuruluşları, akademi ve iş çevreleri ile iş birliği yaparak kalkınma çalışmaları yapar. UNDP projeleri, bilindiği üzere büyük ölçüde USAID (Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı) tarafından finanse edilmektedir – Abhazyam.com)

__

Abhazya  Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

“29 Şubat 2024'te Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba ile UNDP'nin (UNDP) Abhazya program yöneticisi Vardon Hoca arasında bir toplantı gerçekleştirildi.

UNDP projeleri, bilindiği üzere büyük ölçüde USAID (Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı) tarafından finanse edilmektedir. USAID'in resmi internet sitesinde yayınlanan bu projelerin amaç ve hedefleri, Abhazya Cumhuriyeti'nin ulusal çıkarlarıyla çelişmekte ve “Abhazya'nın işgalden arındırılması”ndan ibarette bulunmaktadır.

Bu bağlamda, Dışişleri Bakanı, en geç 7 Mart saat 18.00'e kadar sorulara yanıt verilmesinin altını çizdi:

USAID tarafından finanse edilen UNDP projesi “Dayanışma için Ortaklıklar”ın hedeflerine ilişkin resmi UNDP web sitesinde bir karşı duruşun yayınlanması;

UNDP tarafından finanse edilen ve Abhazya’da ilişkide bulunulan kaynaklarının listesini, amaçlarını, hedeflerini ve fon miktarlarını gösteren bilgilerin yayınlanması.

Bugün, yani 7 Mart 2024'te, Abhazya Cumhuriyeti medyasında, örgütün görev alanının BM Tüzüğü'nde belirtilen amaçlarla sınırlı olduğu iddia edilen bir UNDP açıklaması yayınlandı. UNDP'nin “Sürdürülebilirlik için Ortaklık” projesinin gerçek amaç ve hedeflerine ilişkin bilgilerin resmi USAID web sitesinde yayınlanması nedeniyle Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın UNDP'nin resmi web sitesinde bir yalanlama beklediğini belirtmek isteriz.

Açıklamada Abhazya Cumhuriyeti ile ilgili olarak “topluluk” teriminin kullanıldığını lütfen unutmayalım. UNDP yönetiminin dikkatine Abhazya Cumhuriyeti'nin egemen ve bağımsız bir devlet olduğunu hatırlatmak isteriz.

Ayrıca Dışişleri Bakanlığı'nın, UNDP tarafından finanse edilen ve Abhazya Cumhuriyeti'ndeki iç siyasi durumu istikrarsızlaştırmaya çalışan işbirliği kaynaklarının bir listesini yayınlama talebi de yerine getirilmedi.

Bilgilerin açıkça gizlenmesiyle bağlantılı olarak Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Abhazya Cumhuriyeti'nin ulusal çıkarlarının korunması zorunluluğu çerçevesinde yeterli ve zamanında müdahale tedbirleri alma hakkını saklı tutmaktadır.”

Kaynak: http://mfaapsny.org/ru/allnews/news/statements_speeches/zayavlenie-ministerstva-inostrannykh-del-respubliki-abkhaziya/

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.