RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Şubat 2024, Cuma 09:28:57 tarihnde eklendi. 99 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

NATO’nun Karadeniz’deki Varlığı Gerilimi Artırıyor!

ASLAN BJANİYA “NATO’YA AİT SAVAŞ GEMİLERİNİN KARADENİZDEKİ VARLIĞI BÖLGEDE GERİLİMİN ARTMASINA YOL AÇIYOR VE UKRAYNA’NIN KADERİNİ ZORA SOKTUĞUNA İNANIYORUM!”
NATO’nun Karadeniz’deki Varlığı Gerilimi Artırıyor!

23/02/2024. Suhum. 21 Şubat 2023. TASS. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, 21 Şubat 2024 Tarihinde, TASS Haber ajansı’na verdiği röportajda, Ukrayna toprakları ve insanları, üçüncü ülkelerin Rusya’yı zayıflatma yönündeki siyasi hedeflerine ulaşmaları için bir pazarlık kozu haline geldiğini belirtti.

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, NATO gemilerinin Karadeniz'deki varlığının gerilimin artmasına yol açtığına ve Ukrayna'nın kaderini karmaşıklaştırdığına inanıyor.

Aslan Bjaniya “NATO savaş gemilerinin Karadeniz'deki varlığı bölgeye olumlu bir şey getirmiyor, gerilimin tırmanması, Ukrayna'nın kaderinin açmazlığa girmesi olarak ortaya çıkıyor. Onların bölgede yapacak bir şeyleri yok ve gemiler oradan ne kadar hızlı ayrılırsa, bu bölgede barış o kadar hızlı hüküm sürecektir” dedi.

Bjaniya'ya göre genel olarak Ukrayna toprakları ve insanları, üçüncü ülkelerin Rusya'yı zayıflatmaya yönelik siyasi hedeflerine ulaşmaları için bir pazarlık kozu haline geldi. Bjaniya “Kesinlikle herkes bunu zaten biliyor, ancak görünüşe göre Ukrayna devlet yönetiminin artık geri adım atması da, pek mümkün değildir” diye düşüncelerini belirtti.

Aslan Bjaniya “Abhazya halkı bu elişmeleri ve anlıyor. Barışı ana değerimiz olarak görüyoruz ve bu bağlamda vizyonumuz, Rusya Federasyonu halkının ve devlet başkanının vizyonuyla örtüşüyor” diye vurgulamada bulundu.

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı, Ukrayna'daki özel askeri operasyona Abhazya’dan yaklaşık 70-80 kişinin gönüllü olarak katıldığını belirterek “Belirli bir rotasyon var ama orada bulunanların değerlendirmelerine göre Abhazyalı gönüllüler hem itidal hem de cesaret gösteriyorlar, orada kendi vicdanlarıyla savaşıyorlar ve şimdiden 20 Abhaz gönüllü yaşamını yitirdi” dedi.

Donbass ve Novorossiya ile ilişkilere değinen Bjaniya, bölge başkanlarıyla kişisel temaslarını sürdürdüğünü söyleyerek “Orada savaşan gönüllülerimiz bu toprakların güvenliğinin sağlanması için her türlü katkıyı sağlıyor. Biz de insani destek sağlamak için bağlantı kurduk, 2-3 yıldır bu bölgelerden gelen çocukları kabul ediyoruz, onları ilgi ve sevgi içerisinde koruymaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz, çünkü Abhazya halkının, toplumların başlarının belada olmasının ne demek olduğu konusunda geçmişe ait deneyimleri bulunuyor” dedi.

Kaynak: https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/20044051

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.