RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Şubat 2024, Çarşamba 12:14:44 tarihnde eklendi. 112 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya – Rusya - Belarus Birliği!

ASLAN BJANİYA “ABHAZYA, BAĞIMSIZLIĞININ SÜRDÜRÜLMESİ KOŞULU İLE RUSYA VE BELARUS BİRLİĞİNE KATILABİLİR!”
Abhazya – Rusya - Belarus Birliği!

21/02/2024. Suhum. 21.02. 2024. / TASS /. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı TASS Haber Ajansı ile yapmış olduğu söyleşide, Abhazya’nın, bağımsızlığının korunması koşulu ile Rusya ve Belarus tarafından oluşturulan Birlik Devleti'ne katılmakla ilgilendiğini, ancak bu yöndeki çalışmaların 10 yıla kadar sürebileceğini belirtti..

Aslan Bjaniya “Birlik devleti, bağımsız devletlerin uluslarüstü yapıların oluşturulması konusunda karşılıklı yarar sağlayan şartlarda anlaştıkları bir formattan oluşuyor. Bizler buna hazırız ama belli bir aşamadan geçmemiz ve düzenlemelerin hazırlanması gerekiyor, bu öykünün gerçekleşmesi 5-10 yıl sürebilir, aynı zamanda bu öykünün Abhazya'nın bağımsızlığının Rusya tarafından tanınmasının da sürmesi koşuluyla” dedi.

Bjaniya “Her şeyden önce Abhazya ile Rusya Federasyonu arasında imzalanan belgelerin bizlere rehberlik etmektedir. (İttifak ve stratejik ortaklığa ilişkin) En son devletlerarası anlaşma 24 Kasım 2014'te imzalandı ve Rusya'nın Abhazya Cumhuriyeti'ne Rusya Federasyonu tarafından başlatılan entegrasyon süreçlerine katılmasında yardımcı olduğunu açıkça belirtiyor. Bu form, geleceğimize ve gelecekte ki vizyonumuza en iyi biçimde karşılık veriyor, geliyor. Rusya ve Belarus'la birlikte olmak istiyoruz, bağımsızlığımızı korurken bu entegrasyon sürecinin aktif katılımcıları olmak istiyoruz” dedi.

Dünyada yaşanan siyasi değişimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bjaniya, “Gelecek dönemde çok kutuplu ve daha adil bir dünya olacağını, aynı zamanda bölgesel birliklerin de olması gerekmektedir. Bu birlik (Rusya, Belarus ve Abhazya - TASS notu) Rusya Federasyonu halkına, Belarus halkına ve tabii ki Abhazya halkına yarar sağlayacaktır. Kimliğimizi, kültürümüzü korumamıza olanak tanıyacaktır. Bir yandan kalkınma, diğer yandan böyle bir ittifaka yönelik çalışmanın ilişkilerimizin gelişmesi için doğru vektör olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Aslan Bjaniya “Bağımsızlığımızın bedeli ağır oldu ve varolan bu statüyü kaybetmiş bir devlet olmak istemiyoruz. Rusya, Belarus gibi devletlerle birlikte entegrasyon süreçlerine katılabilen ve bu koşulları kabullenenlerle birlikte katılan böyle bir birliğe katılan bir devlet olmak istiyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.  

Kaynak: https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/20044023

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.