RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 07 Şubat 2024, Çarşamba 13:05:21 tarihnde eklendi. 173 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’dan Oçamçıra Tepkisi!

GÜRCİSTAN DEVLET BAŞKANI SALOME ZARUBİŞVİLİ “RUS DONANMASININ ABHAZYA’NIN OÇAMÇIRA ŞEHRİNDE KALICI ASKERİ ÜS AÇMASI, KARADENİZ’İN STRATEJİK BEKLENTİLERİNE YÖNELİK BİR TEHDİT!”
Gürcistan’dan Oçamçıra Tepkisi!

07/02/2024. Tiflis. 06 Şubat 2024. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Gürcisten Parlementosu resmi internet sitesinde verilen bilgiye göre, Gürcistan Devlet Başkanı Salome Zurabişvili parlamentoda yıllık çalışma raporunu sunarken, Abhazya'daki Oçamçira'da Rus Donanması için kalıcı bir üs açma planlarının Karadeniz'in stratejik beklentilerine yönelik bir tehdit olduğunu söyledi.

Salome Zurabişviili “Rusya'nın Oçamçira limanını askeri üsse dönüştürme planları, çatışmayı Karadeniz'e, karasularımıza aktarmaya hizmet ediyor ve dolayısıyla Karadeniz'in stratejik perspektifine tehdit oluşturuyor” dedi.

Zurabişvili'nin görevi 2024 yılında sona eriyor, parlamentoda sunmuş olduğu rapor, devlet başkanı olarak görev yaptığı son rapor olarak bulunuyor.

Zurabishvili'nin Rusya karşıtı açıklamalarına rağmen Tiflis hükümeti, Moskova'ya yönelik yaptırımlara katılmayı reddetti ve iki ülke arasında doğrudan uçuşların yeniden başlamasını onayladı.

Regnum Haber Ajansı tarafından daha önce belirtildiği üzere, 5 Ekim 2023 Tarihinde Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, Oçamçıra Körfezi'nde Rus savaş gemileri için kalıcı bir üs inşa edildiğini açıklamıştı.

Aslan Bjaniya, İzvestiya Haber Ajansı’na verdiği röportajda böyle bir adımın Rusya ve Abhazya'nın savunma kabiliyetini artırmaya yardımcı olacağını söyledi. İki ülke arasında askeri işbirliği alanında çok şey yapıldığını vurguladı. Rusya'nın Abhazya'ya destek sağladığını ve cumhuriyetin devlet kurumlardaki uzmanlarının niteliklerini geliştirdiğini açıkladı.

Kaynak: https://regnum.ru/news/3865328

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.