RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 31 Ocak 2024, Çarşamba 16:05:07 tarihnde eklendi. 141 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Parlamentosu’ndan, DUMA’ya Başvuru!

ABHAZYA CUMHURİYETİ’PARLAMENTOSU, ÜLKEDE YAŞANAN PETROL ÜRÜNLERİ DAĞİITIM SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN RUSYA DUMA MECLİSİNE BAŞVURUDA BULUNDU!
Abhazya Parlamentosu’ndan, DUMA’ya Başvuru!

31/01/2024. Suhum.29 Ocak.2024. Apsnypress. Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu Milletvekilleri 29 Ocak 2024 Tarihli oturumda oybirliği olarak, “Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu'nun, Abhazya Cumhuriyeti'ne petrol ürünleri tedarikinin düzenlenmesi konusunda Rusya Federasyonu Devlet Dumasına Başvurusu Hakkında” kararını kabul etti.

Sorun, başvuru metninde kısaca şöyle belirtiliyor:

“16 Aralık 2023'te Rusya Federasyonu Hükümeti, PJSC NK ROSNEFT'i Abhazya Cumhuriyeti'ne petrol ürünleri ihracatçısı olarak belirleyen bir Kararı kabul etti. Bu kanun geçicidir ve bu yılın Mayıs ayında sona erecektir. Aynı zamanda, Kararın paragraflarından biri, önümüzdeki altı ay için uzatma olasılığını öngörmektedir.

Cumhuriyetin akaryakıt piyasasındaki katılımcıların bakış açısına göre, akaryakıt ve madeni yağların tek bir tedarikçiden satın alınması uygulaması eşitsiz koşullar ve yüksek petrol ürünleri kıtlığı riski yaratmaktadır. Bu endişe aynı zamanda turizm sezonunun zirve döneminde yakıt kıtlığının yaşandığı geçmiş yıllardaki deneyimlerden de kaynaklanmaktadır. Petrol ürünleri taşıyan trenlerin üretim tesislerinden yola çıkmasından 2-3 ay sonra Abhazya Cumhuriyeti'ne ulaşması, petrol ürünleri pazarında zorluklar yaratan gerçekler bulunuyor. Abhazya Cumhuriyeti akaryakıt piyasasındaki diğer katılımcıların akaryakıtı çeşitli Rus tedarikçilerden satın alması ve karayoluyla nakletmesi, krizi önleyerek durumu kurtardı.

Deneyimler, ihracatçı olarak tek bir firmanın belirlenmesinin ülkemize petrol ürünleri tedarikini olumsuz etkilediğini göstermektedir. Turist sayısındaki yıllık artış dikkate alındığında, bu yaz sonuçlarını hem ülkemiz sakinlerinin hem de çok sayıda misafirin yaşayacağı bir akaryakıt krizinin yaşanması muhtemeldir.

Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu Ve Rusya Federasyonu Devlet Duması ile olan ikili dostluk ilişkileri çerçevesinde, Rusya Federasyonu Hükümeti'nin 16 Aralık 2023 tarihli Kararının revize edilmesi konusunda ki talebimizi iletiyoruz!”  

Bu arada Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, aralarındapetrol ürünleri dağıtımı gibi sorunların da bulunduğu konuları görüşmek üzere 30 Ocak Salı günü resmi bir ziyaret amacıyla Moskova’ya gitti.

Kaynak:: https://www.apsnypress.info/ru/home/novosti/item/9619-parlament-abkhazii-obratilsya-v-gosdumu-rf-po-voprosu-uregulirovaniya-postavki-nefteproduktov-v-respubliku

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.