RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Ocak 2024, Perşembe 11:31:35 tarihnde eklendi. 82 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suhum’da Akaryakıt Sorunu Mitingi Düzenlendi.

ABHAZYA PETROL ÜRÜNÜ DAĞITIM ŞİRKETLERİ, SUHUM’DA MİTİNG DÜZENLEDİ, ALEKSANDR ANKVAB, SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ŞİRKET TEMSİLCİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ!
Suhum’da Akaryakıt Sorunu Mitingi Düzenlendi.

25/01/2024. Suhum.24 Ocak.2024. Apsnypress. Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Aleksandr Ankvab, Rusya Federasyonu Hükümeti tarafından 16 Aralık 2023'te Rosneft Petrol Şirketi’ne Abhazya Cumhuriyeti’ne petrol ürünü sevkiyatında tek yetkili şirket olarak belirlenen karar sonucunda ülkede yaşanan akaryakıt dağıtımında ortaya çıkan durumla ilgili olarak cumhuriyetin akaryakıt piyasası temsilcileriyle bir toplantı düzenledi.

 

Başbakan Aleksandr Ankvab, Başbakan Birinci Yardımcısı, Enerji ve Ulaştırma Bakanı Jansukh Nanba, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Bakanı Kristina Ozgan'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda Abhazya akaryakıt piyasası temsilcileri bu konudaki tutumlarını dile getirdiler.

 

Şirket temsilcileri tarafından yapılan açıklamada, “Alınan karar sonucunda tekelci tanımının, geçmişte olduğu gibi, petrol ürünlerinin iç piyasada arzı ve satışı ile ilgili bir takım konuları olumsuz etkilemesi ve son kararın alınmasından sonra ortaya çıkan sorunları yaratması olağan ve aynı zamanda piyasada bulunan katılımcılarını da rekabet gücünden de mahrum bırakır” bilgisini verdiler.

 

Hükümet yetkilileri de, bu kaygının paylaşıldığını belirttiler. Şirket temsilcilerine Abhazya Hükümeti’nin konu ile ilgili olarak yapmış oldukları çalışmalar hakkında bir kez daha bilgi verildi.

 

Aelksander Ankvab toplantıda yaptığı açıklamada, “hükümet yönetimi olarak mevcut durumu çözmek için her türlü çabayı gösteriliyor. Önümüzdeki hafta başında Abhaz tarafı olarak bu konuyla ilgili Moskova'da bir dizi toplantı yapması planlanıyor. Yapılacak olan ziyaretin sonuçları kamuoyuna açıklanacak” dedi.

 

Bakanlar Kurulu'nda gerçekleşen görüşmenin ardından Başbakan Birinci Yardımcısı, Enerji ve Ulaştırma Bakanı Jansukh Nanba, binanın yakınında toplanan akaryakıt şirketleri ve benzin istasyonları işçilerinin karşısına çıkarak açıklamalarda bulundu.

 

(Not: Abhazya’da yaşanan akaryakıt dağıtımında ki tekelleşmeye karşı olarak, petrol ürünleri dağıtım şirketleri ve çalışanları 24 Ocak Çarşamba günü, Suhum limanı’nda bulunan Sergey Bagapş meydanında protesto mitingi düzenlediler ve hükümet Binasına daoğru yürüyüş yaptılar. Miting sonrasında Şirket Temsilcileri ve Abhazya Başbakanı aleksandr Ankva arasında konu ile ilgili olarak birv toplantı düzenlendi – abhazyam.com)  

 

Kaynak: https://apsnypress.info/ru/home/novosti/item/9567-rukovodstvo-abkhazii-razdelyaet-ozabochennost-predstavitelej-toplivnogo-rynka

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.