RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Ocak 2024, Pazartesi 13:56:20 tarihnde eklendi. 144 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rus Restoratörler Abhazya'ya geliyor!

ABHAZYA SANATÇILAR BİRLİĞİ MERKEZ SERGİ SALONU’NDA YANAN VE TAHRİP OLAN SANAT ESERLERİNİN ONARIMI VE TASNİFİ İÇİN RUS UZMANLAR GELİYOR!
Rus Restoratörler Abhazya'ya geliyor!

22/01/2024. Suhum.22 Ocak.2024. Apsnypress. Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Rusya Federasyonu Kültür Bakanı Olga Lyudbimova, kendi Telehram Kanalında yaptığı açıklamada “Kısa bir süre içerisinde Kültür Bakanlığı'ndan bir ekip, I.E. Grabar Tüm Rusya Sanat Bilim ve Restorasyon Merkezi, Devlet Restorasyon Araştırma Enstitüsü, Tretyakov Galerisi ve Rus Müzesi’nden uzmanların ve restoratörlerin bulunduğu bir ekip Suhum’a gidecek” dedi.  

Ssahalarında uzman olan bu kişiler, restorasyon çalışması için bir plan hazırlamak amacıyla yangından kurtarılan tabloların ve belgelerin durumunu inceleyecek.

Bilindiği üzere, 21 Ocak Pazar gecesi Abhazya Sanatçılar Birliği Merkez Sergi Salonu binasında yangın çıktı. Binanın ikinci katında saklanan Ulusal Sanat Galerisi koleksiyonundan yaklaşık 4000 eser bulunuyordu, bunların neredeyse tümü yok oldu, ancak 200 civarında tablo kurtarıldı.

(Not: Abhazyam.com olarak aldığımız bilgilere göre, Abhazya Sanatçılar Birliği tarafından Abhazya Hükümetine eserlerin korunması ile ilgili olarak başvuruda bulunulmuş, ancak para olmadığı belirtilerek bu istek geri çevrilmiş. Bizler, Abhazya Hükümeti ve Rusya Hükümeti arasında kültürel değerlerin korunması amacıyla yapılan anlaşmaların olduğunu biliyoruz, bugün Rusya Kültür Bakanlığı tarafından gelen uzmanların yerine, daha önce bu eserlerin korunması işbirliğinin gerçekleştirilmesi gerektiğini,  korunma için yapılan önerinin reddedilmesini kınıyor, sorumluların yargılanması gerektiğini, Abhazya’da ki tarihi eserlerin korunması için gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını öneriyoruz.)     

Kaynak: https://www.apsnypress.info/ru/home/novosti/item/9495-rossijskie-restavratory-priedut-v-abkhaziyu

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.