RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Ocak 2024, Cuma 14:09:06 tarihnde eklendi. 105 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Parlamentosu Petrol Sorununu Görüştü!

ABHAZYA CUMHURİYETİ PARLAMENTOSU VE PETROL ÜRÜNÜ DAĞITIM SEKTÖR TEMSİLCİLERİ, ÜLKEDE Kİ PETROL ÜRÜNLERİ DAĞITIM SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ İÇİN TOPLANDI!
Abhazya Parlamentosu Petrol Sorununu Görüştü!

19/01/2024. Suhum.18 Ocak.2024. Apsnypress. Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu’nda 18 Ocak Perşembe günü düzenlenen genişletilmiş toplantıda, ülkede yaşanan akaryakıt piyasasındaki durum ve Abhazya'ya petrol ürünleri tedariki konuları görüşüldü. ,

Başkanlığını Akaryakıt Sorunları Komite Başkan Vekili Badrik Piliya'nın yaptığı toplantıya, Meclis Başkanı Lasha Ashuba ve milletvekilleri katıldı. Ayrıca, Başbakan Birinci Yardımcısı, Enerji ve Ulaştırma Bakanı Jansukh Nanba, Ekonomi Bakan Yardımcısı Teimuraz Mikvabiya, Devlet Gümrük Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı Alias ​​​​Labakhua ve akaryakıt dağıtım şirketlerinin temsilcileri katıldılar.

Abhazya Cumhuriyeti Parlamentonun resmi internet sitesinde bildirildiği üzere, yürütme organının temsilcileri milletvekillerini Abhaz-Rusya sınırındaki durum ve Rusya'dan Abhazya'ya yakıt ihracatı konusunda Rus tarafıyla yapılan görüşmeler hakkında bilgilendirdi.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mikvabia, Rusya Federasyonu Hükümeti'nin 16 Aralık 2023'te Rosneft şirketine Abhazya'ya petrol ürünleri ihraç etme konusunda münhasır hak veren bir kararın kabul edilmesiyle bağlantılı olarak Ekonomi Bakanlığı tarafından alınan önlemler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Toplantıya katılan akaryakıt şirketlerinin temsilcileri, işletmelerinin normal işleyişinin olanaksızlıklar nedeniyle gerçekleşmemesi nedeniyle oluşan durumla ilgili endişelerini dile getirdiler. Sınırın Rusya tarafında 21 Aralık 2023'ten bu yana ödenen ve beyan edilen akaryakıt ürünlerinin ülkeye getirelememesi nedeniyle akaryakıt işletmelerinin atıl durumda olduğu, benzin istasyonlarının da çalışmadığını söylediler.

Parlamento üyeleri, petrol ürünleri tedariki sorununu çözmek için Abhazya Hükümeti'nin Rus meslektaşlarıyla birlikte yaptığı çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğine dikkat çektiler.

Toplantı katılımcıları aralarında Abhazya'ya alternatif yakıt tedarik seçeneğini görüştüler ve tekelleşmeye karşı oluşturulması gereken mevzuatın hemen kabul edilerek yürürlüğe girmesinin önemini vurguladılar.

Milletvekilleri ve katılımcılar, Ekonomi Politikası, Reformlar ve Bilgi Teknolojileri Komitesi'nin en kısa sürede toplanarak Hükümetin mevcut durumu aşmaya yönelik çalışmalarının sonuçlarının ayrıntılı olarak görüşülmesi kararı aldılar.

Kaynak: https://www.apsnypress.info/ru/home/novosti/item/9463-v-parlamente-obsudili-situatsiyu-s-postavkami-nefteproduktov-v-abkhaziyu

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.