RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Ocak 2024, Perşembe 11:20:10 tarihnde eklendi. 147 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Zafer Anıtı Parkına Saldırı!

ABHAZYA STK BİRLİĞİ, SUHUM ZAFER ANITI PARKI’NDAKİ ŞEHİT MEZARLARINA ARACI İLE SALDIRIDA BULUNAN POLİS KOMİSERİNİN EYLEMİNE TEPKİ GÖSTERDİ!
Zafer Anıtı Parkına Saldırı!

18/01/2024. Suhum.17 Ocak.2024. Apsnypress. Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, 1992-1993 Vatanseverlik Savaşı'nda yaşamlarını yitiren şehitlerin mezarlarının bulunduğu Suhum'daki Zafer Parkı'nda gerçekleştirilen saldırının, Abhaz halkının anısına yapılan bariz saygısızlıktan dolayı tepki gösteren bir açıklama yayınladı.

 

Abhazya STK Birliği açıklamasında “Abhazya vatandaşı N. Kardanov'un gerçekleştirmiş olduğu utanç verici davranışları ve hukuka aykırı eylemleri, Abhazya Kahramanı ve akrabası olan Gennadi Kardanov da dahil olmak üzere Anavatanımızın savunucularının dokunulması affedilemez olan anıtlarına ve mübarek anılarına karşı saygısızlıktır” denildi.

 

Abhazya STK Birliği bildirisinde, 14-15 Ocak gecesi yaşananların münferit bir olay olmadığının dikkati çekilerek, gelecekte bu tür utanç verici olayların yaşanmaması için Abhazya Cumhuriyeti mevzuatı çerçevesinde uygun önlemlerin alınması talebiyle İçişleri Bakanı'na başvuruda bulunuldu.

 

Bilindiği üzere, 14-15 Ocak gecesi otomobiliyle Zafer Parkı'a girerek zarar veren, Nazar Kardanov, savaş gazilerinden, şehit annelerinden ve parkta gömülü askerlerin yakınlarından özür diledi.

 

Apsnypress Haber Ajansı’nın İçişleri Bakanlığı basın servisinden aldığı bilgiye göre, İçişleri bakanlığında polis komiseri olarak görev yapan Nazar Mussaevich Kardanov 16 Aralık 2024 Tarihi itibarı ile görevden el çektirildi.

 

(Not: abhazyam.com olarak, şehit mezarlarına karşı düzenlenen bu saldırıyı düzenleyen kişinin devlet güvenlik görevlisi olması ve bu tür bir saldırıda bulunması, affedilemez,sadece görevden alınması, bu tür eylemleri gerçekleştirme niyetinde olan kişiler için caydırıcı bir özellik taşmayacağına inanıyoruz. Cezai uygulamaların artırılmasını öneriyoruz. Saygılarımızla)  

 

Kaynak: https://www.apsnypress.info/ru/home/novosti/item/9445-obshchestvennaya-palata-vozmushchena-faktom-oskverneniya-mogil-v-parke-slavy

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.