RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 08 Ocak 2024, Pazartesi 16:14:26 tarihnde eklendi. 374 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Petrol Ürünleri Sorunu Sürüyor!

TEİMURAZ MİKVABİYA “ABHAZYA CUMHURİYETİ2NDE PETROL ÜRÜNLERİ TEDARİKİNDE OLUŞAN SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN RUSYA FEDERASYONU YETKİLİLERİ ŞKE GÖRÜŞÜLÜYOR!”
Abhazya’da Petrol Ürünleri Sorunu Sürüyor!

08/01/2024. Suhum.08 Ocak.2024. Apsnypress. Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Ekonomi Bakan Yardımcısı Teimuraz Mikvabiya, www.tass.ru haber ajansına yaptığı açıklamada, Abhazya’da var olan petrol ürünleri tedariki sorununu çözmek için Rusya Federasyonu devlet yetkililerine başvurulduğunu belirtti. .

Teimuraz Mikvabiya “Petrol ürünleri kesintisiz olarak tedariki konusunda ortaya çıkan sorunun çözümü için bize yardım etmeleri konusunda bazı Rus yetkililere başvurduk. Tatil sezonu nedeniyle yıl sonunda çözüm için hiçbir şey yapacak zamanları yoktu ve ilk çalışma gününde bir tür yanıt gelmesini bekliyoruz” dedi.

Bakan yardımcısına göre, yerel şirketler tarafından Rus petrol şirketlerine ödenen yakıtın cumhuriyete ithal edilmesinden ve genel olarak da cumhuriyete petrol ürünleri sağlanmasına ilişkin mevcut sorunun çözülmesinden söz ediliyor.

Mikvabiya “Şu anda sadece Rosneft petrol Ürünleri şirketi tarafından Abhazya'ya petrol ürünleri ithal edebiliyor” dedi.

Mikvabiya, “Abhazya'da şu ana kadar akaryakıt sıkıntısı yaşanmadığına dikkat çekerek. “Ülkede şu anda mevcut olan petrol ürünleri stoğu şimdilik yeterli, ancak tüm yerel şirketlerin ve benzin istasyonlarının faaliyet gösterememesinden kaynaklanan bir sorun bulunmaktadır” vurgulamasında bulundu.

Abhazya'nın en büyük petrol ürünleri ithalatçısı olan AZiD (АЗиД) şirketi, tedarik kısıtlamaları nedeniyle yılbaşından önce benzin istasyonları ağında belirli türdeki petrol ürünlerinin tedarikini askıya almıştı. Benzin, hali hazırda imzalanan anlaşmalara uygun olarak belirli miktarlarda petrol ürünleri için fiilen ödeme yapmış olan tüzel kişilere verilen kartlar kullanılarak sağlanmaktadır.

Aralık ayının sonundan bu yana Abhazya'da petrol ürünlerinin tedarik edilmesinde sorunlar ortaya çıktı. Abhazya Ekonomi Bakanlığı'nın daha önce TASS'a belirttiği gibi, Rus yetkililer sadece Rosneft ve iştiraklerine altı ay boyunca Rusya'dan Abhazya ve Güney Osetya'ya petrol ürünleri ihraç etme münhasır hakkını verdi.

Bakan yardımcısı “Petrol ürünlerini Lukoil, Gazprom, Tatneft, “Лукойл”, “Газпром”, “Татнефт” gibi şirketlerden satın alan Abhaz tedarikçilerin artık yalnızca Rosneft veya bağlı ortaklıklarından satın alabildikleri ortaya çıktı. Ancak iç tedarikçilerimizin daha önceden imzalamış oldukları sözleşmeler ve ön ödeme yapmış olmalarıyla ilgili sorunlar bulunuyor” dedi

https://tass.ru/ekonomika/19679865?utm_source

Kaynak: https://www.apsnypress.info/ru/home/novosti/item/9347-abkhaziya-obratilas-k-rf-za-resheniem-voprosa-s-obespecheniem-nefteproduktami

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.