RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Aralık 2023, Cumartesi 13:17:14 tarihnde eklendi. 196 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lasha Ashuba’dan Suçlamalara Yanıt!

ABHAZYA PARLAMENTO BAŞKANI LASHA ASHUBA “BEN VE PARLAMENTER ARKADAŞLARIM, HİÇBİR ZAMAN HALKI YANITICI AÇIKLAMALARA BAŞVURMADIK VE SORUMLULUĞU BAŞKALARINA DEVRETMEDİK!
Lasha Ashuba’dan Suçlamalara Yanıt!

30/12/2023. Suhum. 30 Aralık 2023.Apsnypress. Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Parlamento Başkanı Lasha Aşuba, Sivil Toplum Kuruluşu “Abhazya Halk Hareketi” başkanı Adgur Ardzınba'nın Telegram kanalı “AIASHARA”ya yaptığı röportaj hakkında yorumda bulundu.

 

Adgur Ardzınba, Parlamentonun Pitsunda devlet konukevine ilişkin aldığı karar hakkında ki görüşüne karşılık görüşlerini belirtti. Adgur Ardzınba yaptığı açıklamada, 27 Aralık sabahı parlamento binası önünde toplanan halka devlet konukevine ilişkin kararı açıklayan Meclis Başkanı Lasha Ashuba’nın, yetkililerle muhalefet arasında varılan fikir birliği konusunda toplumu yanılttığını söylemişti.

 

***

 

Meclis Başkanı Laşa Ashuba Açıklaması:

 

“Abhazya Halk Hareket’nin (АНД) başkanı, son günlerde Halk Meclisi - Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu çevresinde meydana gelen olaylara ilişkin çok ilginç bir yorumda bulundu.

 

Röportaj yapılan kişinin söylediği her şey hakkında yorum yapmanın gerekli olduğunu düşünmüyorum. Sadece birkaç nokta üzerinde duracağım.

 

АНД’nin saygın başkanı bana ne söyleyip söyleyemeyeceğim konusunda nasıl yetki verebilir? Ben, görevimi yapmak üzere öncelikle seçmen ve milletvekilleri tarafından yetkilendirildim. Bu görüşün kendisi kulağa çok tuhaf geliyor. Muhtemelen АНД’nin lideri kendisi hakkında ne amaçla konuştuklarını tam olarak anlamadı. Her ne kadar kendisinden söz etmiş olsam da tam tersine o günkü yapıcı konumunu vurgulamak içindi. Görünüşe göre, yine de sonuçlar konusunda hemen bir karara vardım.

 

АНД başkanının bir sonraki düşüncesine göre, konuştuğumuz ve yaptığımız her şeyin kamuoyuna aktarılmadığı yönüyle ilgiliydi: “Eğer 'a' dediyseniz, 'b' demeniz gerekirdi. O gün aslında toplamda en az 20 saat süren birçok toplantı ve görüşme yapıldı ve Meclis kapısı önünde ya da oturumun başında her şeyi konuşmak mümkün olmazdı. Ancak görüşülen kişinin kendisi o gün hükümet binası içerisinde meydana gelen olayların tamamı hakkında ki görüşlerini belirtmedi.

 

Örneğin АНД başkanı, Abhazya Cumhuriyeti devlet başkanlığı yönetiminde yapılan görüşmeler hakkında ayrıntılı bir biçimde konuşmadı ki bu da bize siyasi süreç çerçevesinde olumlu bir sinyal olarak göründü. Ayrıca meslektaşlarımdan birinin beni Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İdaresi'ne davet ettiği ve burada anlaşmanın uygulanması ve durumun kriz ortamından kurtarılması çıkarılması, Abhaz tarafının çıkarları doğrultusunda yasal güvencelerin yasalaştırılması için tasarlanan belgelerin geliştirilmesi konusunda istişarelerin yapıldığı konusunda hiçbir şey söylenmedi. Bir grup meslektaşımla birlikte devlet başkanlığı yönetim Binası'na geldiğimizde orada bir tür görüşme sürecinin zaten yürütüldüğünü öğrendik. Ön taslak belgelerin zaten hazırlandığı ve bunların  АНД başkanı da dahil olmak üzere hükümet ve muhalefet temsilcileri tarafından görüşüldüğü ortaya çıktı. Buradaki genel kurul toplantısının ardından milletvekilleri ve ben Meclis'e döndük. Devlet Başkanlığı Yönetimi ise muhalefet temsilcilerinin de yer aldığı, görüşülen belgelerin sonuçlandırılmasına yönelik çalışmalarını sürdürdü.

 

Çalışmanın sonunda yürütme ve muhalefet temsilcileri Meclis'e gelerek milletvekillerine projeleri anlattı. АНД Başkanı, geliştirilen taslak belgeleri Parlamento’da bulunan ofisimde toplanan meslektaşlarıma bizzat duyurdu. Milletvekilleri önerilen projelerin önemli ve zamanında olduğunu düşündüler ve bunları hükümetin diğer organlarının ve muhalefetin temsilcileri olmadan görüşmeye başladılar. Adil olmak gerekirse, milletvekilleriyle yapılan toplantıda konuşmacının teknik nitelikte bir takım şüpheleri ve soruları olduğu için bu projelerin değişim için ertelenmesini önerdiği de belirtilmelidir. Ayrıca muhalefet temsilcileri, yapılan çalışmaları ve hazırlanan taslak belgeleri parti üyelerine ve destekçilerine açıklamak için parti içi istişareler için ısrarla süre verilmesini önerdiler. Muhtemelen daha sonra projelerin özünü açıklamayı ve anlayış bulmayı başardılar, ancak bu, protestocuların ve muhalefetin tüm temsilcileriyle olmadı..

 

АНД 'da yer alan kuruluşların bazı temsilcilerinin, Anlaşma'nın uygulanmasını niteliksel olarak değiştiren ek normların kabul edildiğine ilişkin haberleri olumlu algıladıkları ve hatta ciddi eleştiri ve yaptırımlara maruz kaldıkları bu değişiklikler hakkında yorumda bulunduklarını görmek sevindiricidir.

 

Görünüşe göre, mücadele arkadaşlarının eleştirileri АНД Başkanının gözünden kaçmadı, bu yüzden suçlanacak kişileri aramak zorunda kaldı ve o kişilerin elbette ki Meclis Başkanı önderliğindeki Parlamento milletvekilleri olduğu ortaya çıktı. Pekala, ne diyebilirim ki, bu bir siyaset ve hepsi bu.

 

АНД başkanının, şunu da vurguladığını belirtmek gerekir ki, stratejik ortağımızla ilgili konuların, АНД Başkanı ve destek veren milletvekilleriyle tam da ilk toplantımız sırasında Parlamento binasının yakınında kendiliğinden ortaya çıkan bir mitingin arka planında değil, oybirliğiyle çözülmesi gerektiğini belirtti. Büyük bir olasılıkla bu bir tesadüf.

 

Ve söylemek istediğim en önemli şe ise şudur. Meslektaşlarım ve ben hiçbir zaman yanıltıcı beyanlarda bulunmadık ve ileride de bunu gerçekleştirmeyeceğiz. Büyük bir çoğunlukla, ülkede olup bitenlerin sorumluluğunu her zaman Parlamento üstlenmiştir. Dolayısıyla, en azından bu konuyla ilgili tüm görüşler savunulamaz.

 

Sonuç olarak şunu söylemek isterim ki, bundan sonra kimlerle tanışacağıma, neler tartışacağıma daha da dikkat edeceğim.

 

Seçim yılı olacak yeni yılda genç siyasetçilere de başarılar diliyorum” dedi.

 

Kaynak:https://www.apsnypress.info/ru/home/novosti/item/9235-lasha-ashuba-ya-i-moi-kollegi-nikogda-ne-pribegali-k-vvodyashchim-narod-v-zabluzhdenie-zayavleniyam-i-ne-perekladyvali-otvetstvennost-na-drugikh

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.