RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Aralık 2023, Çarşamba 12:44:33 tarihnde eklendi. 245 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Pitsunda Devlet Konukevi Anlaşması Onaylandı!

ABHAZYA CUMHURİYETİ PARLAMENTOSU, PİTSUNDA DEVLET KONUKEVİ’NİN RUSYA’YA DEVRİ ANLAŞMASINI, YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER SONUCU ONAYLADI!
Pitsunda Devlet Konukevi Anlaşması Onaylandı!

27/12/2023. Suhum. 27 Aralık 2023.Apsnypress. Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu, olağanüstü toplantısı sırasında, Pitsunda Devlet Konukevi’nin Rusya Federasyonu Devletine tdevir anlaşmasını onayladı.

 

Parlamento Başkanı Lasha Ashuba protestocuların yanına gelerek alınan kararları açıkladı:

 

Lasha Ashuba “Herkes bu anlaşma nedeniyle endişeliydi, milletvekilleri ve Meclise gelenlerin de büyük endişeleri vardı.

 

Bugün bir dizi delegasyonu kabul ettik ve cumhuriyetin güvenliğini sağlamak amacıyla bu anlaşmanın kabul edilmesi için bir dizi seçeneği aramızda tartıştık.

 

Koordinatlarla ilgili ilk seçenek Rus tarafı tarafından kabul edildi ve onu da ele aldık. Sorun “Üçüncü Şahıslar”a devir konusu ile ilgili olarak kaldı. Hükümet ve muhalefet temsilcileri arasında bir uzlaşma belgesine vardığımız ilgili bir toplantı yapıldı. Toplantıda, kanunlarda yapılan bir değişiklik gündeme getirildi. Bu, uluslararası anlaşmalar kanunu, Medeni Kanun ve özellikle bir devlet kulübesinin devredilmesiyle ilgili özel bir anayasa kanunudur; bu kanun, nesnenin üçüncü şahıslara devredilmesi durumunda anlaşmanın feshedildiğini ve mülkün Abhazya Cumhuriyeti’ne iade edildiğini belirtir olarak belirlendi. Bu değişiklik hükümet ve muhalefet temsilcileri arasında tartışıldı.

 

Daha sonra bu kararlar Meclis'e gönderildi ve görüşmeler yapıldı. Milletvekilleri sadece koordinat değişikliği olan bir anlaşmaya oy vermek istemediler; daha sonra milletvekillerinin koordinat değişikliği ve nesnenin üçüncü bir tarafa devredilmesinin olanaksız olacağına ait bir anlaşmaya oy vereceği konusunda fikir birliğine vardılar.

 

28 milletvekilinin katıldığı olağanüstü oturumda değişiklik yapılan üç yasayı kabul ettik ve anlaşmayı 26 oyla onayladık. Bizler tüm belgeleri, birinci, ikinci ve en son üçüncü okuma sonucunda tüm belgeleri kabul ettik.” Dedi.

 

Kaynak: https://www.apsnypress.info/ru/home/novosti/item/9182-parlament-ratifitsiroval-soglashenie-o-peredache-gosdachi-pitsunda

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.